Кінопоказ заради діалогу із жителями Ужгорода та Слов’янська

Кінопоказ заради діалогу із жителями Ужгорода та Слов’янська
У середу, 12 липня, о 19:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться показ документального фільму «Рідні», знятого всесвітньовідомим режисером Віталієм Манським.

 

Стрічка розповідає історію життя режисера та його родини, що живе в різних куточках України: у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Автор, через дослідження своєї власної родини, досліджує природу ситуації, в якій громадяни однієї країни опинилися по різні боки барикад, цілі родини перестали спілкуватися через різні погляди та переконання. Інша сюжетна лінія фільму висвітлює погляд автора на корені конфлікту між Україною та Росією.

Світова прем'єра фільму «Рідні» під міжнародною назвою «CloseRelations» відбулася 5 липня 2016 року на міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, де він боровся за нагороду документальної конкурсної програми. 20 липня того ж року відбулася українська прем'єра: кінокартина була показана на Одеському міжнародному кіно-фестивалі в секції «Спеціальні покази».

14 вересня 2016 року фільм було показано на міжнародному кінофестивалі в Торонто,  де він змагався за приз глядацьких симпатій («People's Choice Documentary Award») документальної програми ТIFF DOCS. 14 жовтня того ж року «Рідні» відкрили Ризький міжнародний кінофестиваль.

Показ стрічки відбудеться в рамках проекту «МЕЖА». Це соціально-мистецький проект у форматі короткострокових резиденцій заради діалогу із жителями віддалених міст України —Слов’янська та Ужгорода на тему поняття «межа», на тему сприйняття один одного жителів різних регіонів.

Після перегляду відбудеться дискусія.

Євгенія Напуда, завідувачка  відділом обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка

 

07 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів