Яскраво, гучно і з користю пройшло свято Івана Купала на березі Ужа

Яскраво, гучно і з користю пройшло свято Івана Купала на березі Ужа
Учора, 7 липня, на березі Ужа в центрі Ужгорода містяни святкували Івана Купала.

 

Попри дощову погоду на «купальські» гуляння завітали більше сотні ужгородців та гостей міста. Запальні музика і танці, закарпатські пісні та гра на народних інструментах супроводжували свято в унісон з літнім дощиком.

Діти та дорослі змогли долучитися до виготовлення ляльок-мотанок та вінків з квітів та різнотрав′я, художнього розпису по тілу та аквагриму.

Особливого шарму святу додала кухня від Руху підтримки закарпатських військових. Волонтери запропонували гостям «Іванові пироги» з капустою та «Купальські вареники» з картоплею, сиром, маком, яфиною, малиною. А зігрітися у дощову погоду допомогли тематичні напої «Мавчине зілля», «Карпатські любощі», «Зелений змій», «Русалчин еліксир», «Купальський вогник», а також лимонад «Ярило», «Лісова пісня» з бузини та «Цвіт папороті» з акації. Кухня була не лише смачною і корисною, а ще й благодійною, адже волонтери збирали кошти на лікування півторарічної онкохворої Катрусі Лісовець.

Свято, що має давні традиції, не обійшлося без спускання вінків річкою. Стрімкий потік Ужа прикрасили віночки, які дівчата зробили власноруч.

Тривало свято до пізньої ночі. Його яскраві вогні освітили обидва береги Ужа, адже фінішували гуляння полум′яним фаєр-шоу.

А вже завтра, 9 липня, Ужгород перетвориться на весільну столицю України, адже центром міста пройде «Парад наречених», який фінішуватиме грандіозним шоу в Ужгородському замку.

uzhgorod.net.ua

 

08 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів