Консулом Угорщини в Берегові призначено нинішнього Посла країни в Молдові

Консулом Угорщини в Берегові призначено нинішнього Посла країни в Молдові
Консульство Угорщини в Берегові очолить нинішній Посол країни в Молдові Матяш Сіладі

 

Це – професійний дипломат, колишній телевізійник. До свого призначення Послом у Кишиневі, Матяш Сіладі працював Генеральним консулом Угорщини у Клужі (Коложвар, Румунія).

Колишній керівник дипустанови в Берегові Ендре Саліпскі після трьох років перебування на даному посту (а загалом дипломат пропрацював на Закарпатті 7 років) повернувся в Будапешт. За вагомий вклад у розвиток угорсько-українських відносин при прощанні з ним керівники краю нагородили Генерального консула Почесною грамотою обласної ради, іменним годинником та медаллю “За заслуги перед Закарпаттям”. Окрім цього, йому вручили символічну безстрокову візу для в’їзду в Україну. Нині обов’язки керівника дипустанови в Берегові виконує заступник Саліпского доктор Ференц Мийкуті.

Найімовірніше, Матяш Сіладі приступить до виконання своїх нових повноважень у вересні. Коментуючи його призначення, Ендре Саліпскі сказав:

“Це буде гідна заміна. Матяш Сіладі – досвідчений дипломат, вільно володіє російською та румунською мовами. Тому, гадаю, він швидко вжиється в закарпатське середовище і йому легко працюватиметься. Якщо колезі буде важливо дізнатися мою думку щодо роботи в регіоні, охоче поділюся з ним набутим досвідом.”

Згідно з інформацією з дипломатичних джерел, Посольство Угорщини у Кишеневі очолись Александра Доболі, дружина колишнього міністра фінансів в уряді соціал-демократів Яноша Вереша. До речі це не перше призначення в міністерстві зовнішніх економічних зв’язків та закордонних справ Угорщини з табору УСДП.

За матеріалами Голосу Карпат

 

11 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів