Юні ужгородці позмагалися в Литві на 51-х Міжнародних дитячих іграх

Юні ужгородці позмагалися в Литві на 51-х Міжнародних дитячих іграх
Найкращі юні ужгородські спортсмени 4-9 липня взяли участь у 51-х Міжнародних дитячих іграх, які відбувалися у литовському Каунасі.

 

Понад 1500 юних учасників 13-15 років з 90 міст 34 країн світу виборювали медалі у 8-ми видах спорту : легка атлетика, плавання , дзюдо, вітрильний спорт, настільний теніс, футбол, баскетбол 3 х 3, пляжний волейбол. Представники нашого обласного центру приймали участь у змаганнях з легкої атлетики, плавання та дзюдо.

Серед закарпатців  бронзову нагороду виборов Роман-Андрій Міцода з дзюдо у ваговій категорії + 81 кг. Та загальний рівень результатів всіх учасників команди досить високий. Так Аліна Баран (57 кг), Іван Павлючок (60 кг), Євгеній Соляник (73 кг) зайняли 5-ті місця і лише одна поразка зупинила їх за крок до бронзових медалей.

450 учасників змагалися в 7-ми видах легкої атлетики, що є рекордною кількістю таких ігор.

З бігу на 800 м Даніелла Арендаренко у фіналі стала п’ятою (2.29,14), хлопці у естафеті 4х100м також змагалися у фіналі.

Вдало, як ніколи за останні роки, виступили плавці. Андрій Шерегій у змаганнях на дистанції 100 м. з плавання брасом після попередніх запливів мав третій час, але ,напевно, перенервував і у фіналі став аж сьомим (1.12,33), він же став третім у фіналі на 50 м брасом. Світлана Яночко та Олександра Роман у фіналі в плаванні 100м на спині (15, 16 місце) та 50м на спині (14 , 13 місце).

У мікс естафеті 4 х 100м вільним стилем наша команда у складі Світлани Яночко, Олександри Роман, Романа Шерегія, Богдана Мушки стала п’ятими.

Окрім саме спортивних змагань, діти ознайомилися з культурою та побутом Каунасу, мали багато спілкування з багатьма спортсменами з різних країн, побували в найбільшому морському порту Литви Клайпеді, побачили піщані бархани Куршської коси.

Участь у 51-х міжнародних дитячих іграх відбулася завдяки допомозі Ужгородської міської ради, ДЮСШ №1 та саме батьків юних учасників.

Роман Сенишин

 

12 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів