На Перечинщині почали відновлення дороги «Тур’ї Ремети – Лумшори», яку не ремонтували понад 30 років

На Перечинщині почали відновлення дороги «Тур’ї Ремети – Лумшори», яку не ремонтували понад 30 років
Закарпатський облавтодор розпочав ремонт траси «Тур’ї Ремети – Лумшори» в Перечинському районі. Дорога веде до осередку готелів, туристичних баз і садиб із чанами, які відомі далеко за межами Закарпаття. Незважаючи на популярність місця серед туристів, дорожнє покриття тут не ремонтувалося ще з 80-х років минулого століття.

 

– Дорожники прокладуть два шари асфальту – вирівнюючий товщиною 2 см і основний товщиною 4 см, – повідомляє Геннадій Москаль. – Всього буде використано 6 тисяч тонн асфальту, якщо погода сприятиме, роботи закінчать за два місяці.

Нова дорога із суцільним асфальтним покриттям набагато збільшить наплив туристів у Лумшори, саме так сталося минулого року після ремонту дороги до Синевирського озера на Міжгірщині. Левова частка фінансування робіт покривається за рахунок «дорожнього експерименту».

Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року Верховна Рада включила Закарпатську область в експеримент, який передбачає спрямовувати на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниць (так званий «дорожній експеримент»). Ініціював зміни в у відповідний законопроект Геннадій Москаль. Із нардепів від Закарпаття «за» проголосували всі крім трьох братів Балог.

moskal.in.ua

 

12 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів