Половина 2017 року закарпатської поліції: як це було

Половина 2017 року закарпатської поліції: як це було
З початку року на лінію «102» на території Закарпаття надійшло 135 663 дзвінків, з них з ознаками кримінального правопорушення – 51 267. Розкриття кримінальних правопорушень зросло майже на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

В Єдиний реєстр досудових розслідувань з початку року на Закарпатті внесено 5718 кримінальних правопорушень. Найбільше реєстрацій традиційно в Мукачеві та Ужгороді, найменше – у Воловецькому та Міжгірському районах. З 16 вбивств за шість місяців розкрито 14, крім цього, 8 особам оголошено про підозру з 9 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті. Закарпатські правоохоронці розшукали всіх дітей, які зникали на території області. Загалом про це до поліції надходило 82 заяви, які стосувалися 89 дітей. Крім цього, в області розкито 106 кримінальних справ, які стосувалися незаконного поводження зі зброєю, що складає 69% від загальної кількості. Працівники поліції Закарпаття розкрили 70% пограбунків.

Впродовж січня-червня 2017 року територіальними підрозділами ГУНП в Закарпатській області зареєстровано 186 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Цей показник на 60,3% більший від результату роботи за відповідний період 2016 року.

Спостерігається зменшення кількості вбивств в області та фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Кількість крадіжок в області знизилася майже на 7%, а кількість крадіжок із квартир – на 18%. Порушень правил дорожнього руху поменшало взагалі майже на третину, в тому числі стрімке скорочення торкнулося і порушень ПДР, що спричинили смерть потерпілого. В області на 12% скоротилася кількість угонів, в тому числі і автомобілів.

Поліція направила до суду кримінальне провадження щодо організованої злочинної групи, яка займалася збутом наркотиків. Крім цього, припинено діяльність аж двох злочинних угрупувань, які обкрадали квартири. За кожною із них числиться по два десятки епізодів.

Серед найрезонансніших розкриттів на території Закарпаття за півроку було затримання підозрюваних у викраденні неповнолітнього хлопця. Суд обрав стосовно жителів смт. Чинадієво запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. 10 червня вночі до поліції Мукачівського району звернувся житель Чинадієва. Заявник розповів, що невідомі особи силоміць заштовхали його 17-річного товариша в автомобіль та повезли в невідомому напрямку. Підозрювані в такий спосіб вирішили вчинити самосуд, викравши неповнолітнього хлопця та вимагаючи  від нього зізнання в крадіжці.

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Закарпаття затримав чотирьох осіб при спробі переправлення через кордон двох жінок для майбутнього працевлаштування у місця розпусти. Один із підозрюваних – іноземець. Таким чином у травні працівники поліції перекрили канал, який постачав українок у сексуальне рабство за кордоном.

Поліція затримала чоловіка, який кинув вибуховий пристрій у вікно бару в селі Косівська Поляна Рахівського району. Тоді, 17 травня, внаслідок вибуху постраждав 26-річний місцевий мешканець. Працівники поліції затримали чоловіка одразу.

Крім цього, в травні в Мукачеві камери спотереження зафіксували масову бійку. Поліція оперативно встановила особи шістьох чоловіків, які підозрювалися у хуліганстві. У рамках кримінального провадження поліція Мукачева провела  відпрацювання та ряд обшуків.  В їх ході вилучено наркотичні засоби, тактичні рукавиці, диктофони, ножі та інше.

В квітні працівники поліції заарештували шістьох учасників розбою та повідомили їм про підозру. Чоловіки місяць планували злочин, напали в листопаді 2016 року на водія та пасажира автомобіля біля села Ганьковиця Свалявського району та забрали в нього велику суму грошей. Всі учасники розбою – жителі Хустського району, віком від 30 до 43 років.

В березні троє закарпатців тримали в автомобілі іноземця та вимагали в нього велику суму коштів, погрожуючи при цьому фізичною розправою. До працівників поліції вчасно звернувся товариш постраждалого, і правоохоронцям вдалося оперативно затримати всіх учасників злочинної групи та звільнити потерпілого.

29 березня берегівські правоохоронці передали матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до районного суду по справі розбійного нападу на підприємця. Нагадаємо, що в кінці грудня 2016 року в селі Варієво в будинок місцевого підприємця зайшли невідомі та представилися правоохоронцями. Вони знайшли в будинку понад 800 тисяч гривень та повідомили власнику про вилучення під час обшуку. Господар попередив, що зателефонує на службу «102», на що один із чоловіків пригрозив йому вбивством. Зв’язавши господаря та його дружину, розбійники втекли. Поліція виявила автомобіль нападників біля дамби в смт. Вилок та оперативно встановила осіб, причетних до цього злочину.

20 лютого спільними зусиллями слідчих та оперативників Хустського відділу поліції спільно, співробітників слідчого управлінням ГУНП та рятувальників оперативно розкрито вбивство 42-річної хустянки. Правоохоронці встановили, що 15-річна дівчина та її 18-річний брат 19 лютого в 3 годині ночі вбили матір, загорнули її в покривало та майже три кілометри несли до річки на окраїні Хуста.

Крім цього, поліція забезпечувала порядок під час масових заходів на території Закарпаття. Окрім державних свят, правоохоронці не допустили порушень порушень під час футбольних матчів, концертів та під час приїзду в Ужгород Президента України Петра Порошенка.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

12 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів