Міському голові Ужгорода вручили Подяку Міжнародної Академії літератури і журналістики

Міському голові Ужгорода вручили Подяку Міжнародної Академії літератури і журналістики
За сприяння у проведенні фестивалю "Рекітське сузір’я".

 

Цього року Міжнародна Академія літератури і журналістики (МАЛІЖ) відзначила 15-річчя. У закарпатському Міжгір’ї щороку проходить фестиваль «Рекітське Сузір’я», на якому вихованці МАЛІЖ, представники всіх областей України та учасники з-за кордону презентують свої творчі доробки у 7 номінаціях: «Проза», «Поезія», «Художнє фото», «Малюнок», «Журналістика», «Авторська пісня», «Літературно-мистецька композиція».

Діти з Ужгорода та Ужгородського району щоразу гідно представляють Закарпаття на «Рекітському сузір’ї», цьогоріч, коли з’їхалися близько 300 учасників, гран-прі у номінації «Проза», перше місце в номінації «Літературно-мистецька композиція», друге місце в номінації «Поезія» здобув Антон Метай. Оксана Маркович посіла перше місце в номінації «Художнє фото», а Марія Гринчук – друге місце в номінації «Журналістика».

Було і багато спеціальних призів, зокрема від Лесі Приставської (Марія Гринчук отримала приз у «Поезії»), від Андрія Шекети й від директора ліцею Василя Маринця – у «Літературно-мистецькій композиції». Також уперше за багато років існування фестивалю ректор МАЛІЖ Василь Тарчинець вручив ужгородцям медаль за найкращу літературно-мистецьку композицію.

Сьогодні керівник Ужгородського відділення МАЛІЖ, заступник директора ЗОШ І–ІІІ ст. № 8 Ольга Урста вручила міському голові Ужгорода Богдану Андріїву подяку і передала щирі слова вітання за сприяння «Рекітському сузір’ю» від ректора Міжнародної Академії літератури і журналістики, заступника голови Правління МЦ ЮНЕСКО Василя Тарчинця.

Пані Ольга також відзначила постійну допомогу МАЛІЖ випускника школи, нині депутата Ужгородської міської ради Сергія Шанти.

Джерело: Офіційна сторінка Ужгородської міськради у ФБ

 

14 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів