Принцип виставки ужгородського художника: з одної подорожі – одна картина

Принцип виставки ужгородського художника: з одної подорожі – одна картина
Кілька десятків полотен – портретів, пейзажів, створених протягом останніх 5 років, у тому числі, за враженнями з подорожей, представили сьогодні на виставці відомого ужгородського художника Олександра Малеша, яка відкрилася в Закарпатському обласному художньому музеї імені Й. Бокшая.

 

На полотнах майстра, об’єднаних на виставці єдиною назвою «Живопис», – і знані ужгородці, і затишні куточки нашого міста, і угорські, хорватські, румунські міста.

«Трохи поїздив по світу і з кожної подорожі привіз картину. Спеціально формував виставку саме так: з одної подорожі – одна картина. Не хотів перенавантажувати глядача. Сподіваюся, тут кожному щось сподобається», – розповів на відкритті Олександр Малеш.

Серед тих, хто прийшов на мистецьку подію, сьогодні були Народний художник, академік Національної академії мистецтв України Володимир Микита, голова Закарпатського осередку Спілки письменників України Василь Густі, відомі митці, літератори, поціновувачі мистецтва.

Міський голова Богдан Андріїв у вітальному слові відзначив ліричність і настроєвість творів Олександра Малеша, подякував за представлення Ужгорода на загальноукраїнських та закордонних виставках, зізнався: неодноразово бачив його роботи і радий, що нарешті познайомився особисто.

Джерело: Ужгородська міська рада

 

14 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів