На Закарпатті — "подвійний" великий етно-фестиваль

На Закарпатті — "подвійний" великий етно-фестиваль
У програмі — парад коней й вершників, змагання з верхової їзди, катання на підводах, стрільба із луку, майстер-класи з народних ремесел, конкурс краси. Сьогодні, 16 липня, в рамках Куруц-фесту відбудуться також заходи біля монументу з символічним Турулом у Вилоці.

 

День Коней та «Куруц-фест» на Виноградівщині через примхи погоди об’єдналися гармонічно в один цільовий етно-фестиваль. Організатором свята виступила громадська організація «Pro Cultura Subcarpathicf».

Її керівник Христина Кудлотяк, з якою вдалося поспілкуватися, підкреслила: «Саме для збереження унікальних традицій угорців, які налічують багато століть, потрібно проводити такі фестивалі. Відтак відтворювати народну культуру і стародавні звичаї."

В програмі: парад коней й вершників, змагання з верхової їзди, катання на підводах, стрільба із луку, майстер-класи з народних ремесел. Крім того, відбудеться конкурс краси. Своїх породистих скакунів виведуть на «подіум» представники «Канзас сіті» (Мукачево), «Фанат клуба» (Ужгород), «Мустанг клуба» (Берегово), «Росинка Карпатії» (Візниця) та «Кінний центр «Селід» (Виноградово). Поспілкувався й із власниками цього центру — подружжям Маргітичів. «Селід» — з угорської «Лагідний», улюбленець їх родини. До слова, вони мають шістьох коней і за рік через їх клуб проходить понад тисячу діточок.

Все це дійство відбувається на стадіоні «Тиса» в Пийторфолфі. А сьогодні, 16 липня, біля монументу з символічним Турулом у Вилоці намічені заходи в рамках проведення у Пийтерфолфі Куруц-фесту. Отже, це прикордонне село в ці дні проводить два масштабні заходи, до яких прикута увага мешканців усього Закарпаття.

DSCN0040 DSCN0042

 

Валерій Разгулов, Перший кабельний

 

16 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів