Молитва матерів і зцілює, і єднає, і добром наділяє!

Молитва матерів і зцілює, і єднає, і добром наділяє!
Як сто жінок на Закарпатті дітям, синам і чоловікам здоров‘я просили...

 

Мало хто володіє інформацією, що за сприяння Берегівського районного деканату Мукачівської греко-католицької єпархії уже п‘ять років діє спільнота "Матері в молитві". Очолює її активна, скромна, щиросердна, добродушна прихожанка із істинно християнською душею Віра Белічканич. З нагоди п‘ятиріччя цього жіночого товариства минулої неділі у храмі Стрітення Господнього (вул. Лехела) спільнота матерів улаштувала недільний молебень. І хоча збираються вони систематично, на цей раз берегині роду зійшлися активніше, аніж зазвичай. Урочистість для майже сто жінок, у тому числі матерів із Верхніх і Нижніх Реміт, Квасова, В. Бакти, присілку Буча, невеличкої процесії греко-католицької церкви з міської вул. Шевченка вийшла особливою та святковою. Зібралися разом і молилися за здоров‘я дітей (своїх і всього світу), рідних, близьких, військових, які захищають кордони України на сході у т. ч.

Духівники – також із матерями, які моляться

Принагідно зазначимо, що до церкви навідалися також матері тих бійців, які воювали у зоні АТО. Одна з них – Галина Степанова, її син Юрко став справжнім героєм, він ледь не загинув у тій страшній м‘ясорубці під Луганськом. Але, слава Богу, вернувся з фронту живий, одружився та подарували з невісткою матусі онучку.  Щодо, власне, самого заходу, то він пройшов під гаслом "Любов матерів змінює світ". До речі, усі, хто тої неділі завітав на службу Божу до цього храму, мали змогу вислухати звернення священика Михайла Шелемби, а також отців Віктор Сабова, Івана Кузьми, Ярослава Маргітича, їхнього колегу Дуфинця та інших. Служителі церкви, прославляючи Бога, дякували йому за присутність у нашому житті, просили всіх ходити його стежками, залучати до цього друзів і приятелів та не грішити.  У своїх проповідях вони відмітили ще й велике значення таких зустрічей у духовному житті парафіян. Дуже важливо, що серед нас є такі старанні та ініціативні жінки, яким під силу такі духовні здвиги.

Чим більше молимося, тим ближчі ми до Всевишнього

Відтак духовні отці наголосили: молитва має велику силу, а молитва з вуст матері – подвійну. Матері, які входять до складу вже згаданої спільноти на чолі з Вірою Белічканич, а це – патріотки-прихожанки Оксана Маргітич, Олена Петричко, Галина Степанова, Наталія Данкай, Світлана Миронюк, Людмила Медве,  Наталія Радомська, Жанна Табака, Ольга Микулець та інші, в один голос сказали: слово Всевишнього не тільки об‘єднує неньок, але й робить їх ближчими до Бога. А ще: сіє добро, ласку, злагоду та спокій, несе благодать до кожної родини. Віриться, що матері своєю любов‘ю зможуть змінити світ. Такими своїми діями, як це було у храмі на вул. Лехела, вони підтвердили девіз спільноти "Матері в молитві".

Михайло СИНЬООКИЙ

 

17 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів