Геннадій Москаль: "Було дуже приємно побачити хлопців, котрих зустрічав у крайніх точках на лінії розмежування"

Геннадій Москаль: "Було дуже приємно побачити хлопців, котрих зустрічав у крайніх точках на лінії розмежування"
Очільник Закарпаття поспілкувався у неформальній обстановці з бойовими побратимами на фестивалі АТОшників і запалив ватру на лемківському фестивалі на Великоберезнянщині.

 

Перший обласний патріотичний фестиваль учасників АТО «Загартовані війною» відбувся в неділю (16.07) на Великоберезнянщині. В Ужанському національному природному парку зібралися кілька сотень учасників бойових дій на Донбасі, а також їхні рідні, друзі, волонтери. У програмі фестивалю, який організатори вирішили зробити щорічним, – концертна програма, спортивні змагання, розповіді про події в зоні бойових дій тощо. Короткочасна літня злива не стала на заваді заходу, який зібрав людей із різних куточків області.  Гостем фестивалю став і Геннадій Москаль, котрий побачив тут бійців, із якими зустрічався в 2014 – 2015 роках, коли очолював Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію.

– Було дуже приємно побачити хлопців, котрих зустрічав у крайніх точках на лінії розмежування, – каже Г.Москаль. – У квітні 2015-го ми разом із головою правління «Ощадбанку» Андрієм Пишним побували в Новотошківці (селище в Попаснянському району Луганської області, яке сильно постраждало від обстрілів бойовиків) і на 29-му блокпості, що на автошляху Бахмутка. Після цього А.Пишний передав грошовий сертифікат на ремонт даху школи в Новотошківці, а також тепловізори й генератор для бійців 29-го блокпосту. Кількох хлопців, котрі служили тоді в Новотошківці, на 29-му і 31-му блокпостах, я зустрів на теперішньому фестивалі. Це стало дуже приємним сюрпризом для нас усіх.

Г.Москаль поспілкувався з бійцями у неформальній обстановці, подякував їм за патріотизм і побажав більше хороших приводів зустрічатися в мирній обстановці.

Відтак голова ОДА відвідав фестиваль «Лемківська ватра» в с.Ворочово на Перечинщині, який уже всьоме проводиться на Закарпатті. На велелюдному святковому заході, гостями якого стали делегації з усіх районів області, в тому числі міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, відвідувачів розважали виступи фольклорних колективів, майстер-класи народних умільців та кухарів традиційних закарпатських страв і напоїв. Г.Москаль привітав гостей лемківською говіркою, зазначивши, зокрема:

– Вижу, ош є на вашому файному празнику што вказати чиляди, што побзерати й про што вповісти. Мош туй упити погарчик вина й заїсти мачанки вадь киселиці. Як кажуть лемки: «Їж киселицю, йди думів і люби молодицю!» Щиро бажаю, жеби ваша лемківська ватра горіла ясно на радість усім лемкам ай їх добрим сусідам-побратимам – бойкам, верховинцям, гуцулам! Бо всі ми – єнна родина, єдина Україна! А того, ко нам худо мислить, най фрас ухопить!

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

17 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів