Як оформляти прибудинкову територію, – розповіли керівникам ОСББ та ЖБК в Ужгородській міськраді

Як оформляти прибудинкову територію, – розповіли керівникам ОСББ та ЖБК в Ужгородській міськраді
Засідання «круглого столу» на тему «Оформлення прибудинкових територій ОСББ та ЖБК» за участю керівників Ужгородської міської ради –начальника відділу землекористування Олександра Чепкого, управління містобудування та архітектури, головного архітектора міста Олега Боршовського, відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Марини Куберки, голів ОСББ, ЖБК – днями відбулося в Ужгороді.

 

Начальник відділу землекористування Олександр Чепкий розповів про встановлений тимчасовий порядок оформлення земельних ділянок прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків для ОСББ, ЖБК.

Зараз ОСББ оформляють прибудинкові території у постійне користування, оскільки законодавчо не врегульована процедура оформлення прибудинкової території ОСББ у власність, хоча ст.42 Земельного кодексу України передбачена можливість оформлення прибудинкової території або у власність, або в користування.  Керівник земельного відділу також повідомив, що готуються зміни до тимчасового порядку оформлення прибудинкової території в Ужгороді, яка спростить  цю процедуру.

Олег Боршовський розповів, що рішення сесії, яким було затверджено новий Генеральний план міста Ужгород, скасоване, тому наразі єдиним документом, який може бути підставою для надання дозволу на розробку технічної документації прибудинкової території, є детальні плани територій, які зараз замовляються міською радою. У детальних планах можливо встановлювати межі прибудинкових територій на житловий будинок чи групу будинків. Зацікавлені ОСББ можуть звернутися в управління архітектури із відповідними заявами про включення у план виготовлення детальних планів територій.

На завершення Марина Куберка поінформувала, що за інформацією Мінрегіонбуду України Кабмін надав можливість ОСББ, утвореним у будинках, що не під’єднані до централізованого теплопостачання, скористатися програмою «теплих кредитів». Відповідною постановою внесені зміни у Порядок використання бюджетних коштів для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження.

Також було поінформовано про створення Ради голів ОСББ, ЖБК при міському голові.

rada-uzhgorod.gov.ua

 

17 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів