Три депутатські комісії Закарпатської облради засідали в Ужгороді. Що вирішили?

Три депутатські комісії Закарпатської облради засідали в Ужгороді. Що вирішили?
На своїх засіданнях сьогодні, 18 липня.

 

У Закарпатській обласній раді профільні депутатські комісії сьогодні, 18 липня, продовжили вивчати матеріали третього пленарного засідання сьомої сесії.

Так, свої засідання провели три комісії: з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою, яку очолює  Петро Голубка, з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, де керівником  Віктор Русин,  з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, де головує Михайло Софілканич.

Участь у їх роботі взяли в.п. голови облради Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, а також  керівники відповідних управлінь і відділів облдержадміністрації – розробники проектів рішень, що рекомендуються до порядку денного третього пленарного засідання сьомої сесії.

То  ж члени комісій уважно  розглянули їх, обговорили кожну ініціативу, активно ділились думками і пропозиціями стосовно  нових програм у галузі земельних відносин, підтримки закладів бюджетної сфери та інфраструктури населених пунктів області.

Детально вивчали  результати виконання ряду обласних програм з питань охорони здоров’я, освіти, а також внесення змін до раніше ухвалених рішень і  затверджених програм, які стосуються навколишнього природного середовища, розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації цивільного захисту краю, виконання заходів з енергоефективності та енергозбереження.

Керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець ознайомив депутатів із низкою проектів рішень, що виносяться на розгляд пленарного засідання з ініціативи облради, серед яких  - «Про затвердження Програми спільних дій Пряшівського самоврядного краю (ПСК) та Закарпатської обласної державної адміністрації (ЗОДА), Закарпатської обласної ради (ЗОР) на період з травня 2017 року по травень 2018 року», «Про внесення змін до деяких рішень обласної ради»,  а також звернення до вищих ешелонів влади з багатьох  актуальних питань життєзабезпечення краю та його жителів.

Комісії підтримала презентовані ним проекти рішень, як слушні та невідкладні.

Звісно, були й такі проекти рішень, до яких депутати внесли ряд зауважень і пропозицій, як це зробила комісія з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою до  Регіональної  програми розвитку земельних відносин у Закарпатській області на 2017 рік  з подальшим її доопрацюванням і розглядом на наступній сесії.

Комісія з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення працювала як завжди націлено допомогти закарпатцям, які того потребують за нинішніх реалій.

З профільних питань зі знанням справи доповідала Ганна  Морозюк – директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. В основному йшлося про стан виплати одноразової грошової допомоги хворим краянам, учасникам АТО - жителям області, про забезпечення їх житлом і про  інші актуальні питання соціальної сфери краю.

Вдумливо і виважено  члени депутатської комісії вникали у кожне питання, що надійшло на їх розгляд, аби знайти найоптимальніший варіант вирішення. Так, у зв’язку з великою кількістю звернень громадян щодо виділення матеріальної допомоги на оздоровлення, комісія, після жвавого обговорення, рекомендувала департаменту соцзахситу населення облдержадміністрації невідкладно розробити і подати до третього пленарного засідання сьомої сесії новий календарний План асигнувань у рамках Програми «Турбота» на ці цілі. Також комісія  погодила надання одноразової матеріальної допомоги  11 пораненим, травмованим, а також особам, захворювання яких пов’язано із захистом Батьківщини у розмірі 110  тисяч гривень – у цілому.

Підтримала комісія і звернення представників Закарпатського регіонального Центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір»  Василини Марко та Олександра Сухана щодо надання фінансової підтримки установи у розмірі 50 тисяч гривень для оргрозвитку.

У цілому комісії спрацювали злагоджено і продуктивно.

Деякі питання направлено на президію облради, засідання якої відбудеться  25 липня.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

18 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів