Багатодітній матері та за "сумісництвом" дитячому екзекутору загрожує довгий тюремний строк

Багатодітній матері та за "сумісництвом" дитячому екзекутору загрожує довгий тюремний строк
А поки що прокуратура Закарпатської області наполягає на триманні жінки під вартою.

 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області співробітниками спецвідділу слідчого управління поліції Закарпаття повідомлено про підозру жінці у катуванні свого прийомного сина і нанесенні йому тілесних ушкоджень у тому числі умисного тяжкого, тобто тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 ККУ, ч. 2 ст. 125 ККУ та ч. 1 ст. 127 ККУ).

37-річна ужгородка, мати шести дітей, підозрюється у вчиненні трьох кримінальних правопорушень: нанесенні ушкоджень різного ступеня важкості та катуванні. Як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, було розпочато досудове розслідування за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною, але під час розслідування з’ясувалося, що жінка неодноразово била всиновленого хлопчика, знущалася з нього та навіть катувала.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання щодо жінки міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке сьогодні розглядатиметься в Ужгородському міжрайонному суді.

Встановлено, що вночі 9 травня 2016 року підозрювана привезла прийомного сина в клінічний центр нейрохірургії та неврології Ужгорода у важкому стані. Дитину у центрі оглянути та виявили на тілі сліди серйозних побоїв, опіків, та інтоксикацію організму. Прийомна мати пояснила лікарю, що дитина впала у ванній. Медики в цю історію не повірили та забрали хлопчика в реанімацію. Там дитина розповіла дорослим, що його били ремнем із залізною пряжкою та пластмасовою вішалкою, не кормили, прив’язували скотчем, обпікали розпеченою ложкою підборіддя та про інші нелюдські знущання.

У центрі нейрохірургії та неврології Ужгорода дитина лікувалася до 13 травня, потім його перевели в Ужгородську міську лікарню, зрештою в Мукачівську обласну лікарню. У хлопчика лікарі діагностували черепно-мозкову травму, йому зробили операцію з пересадки шкіри, оскільки такі рани вже не могли загоїтися самостійно. Загалом маленький пацієнт перебував на лікуванні до липня. Після цього дитина була у прийомнику-розподільнику, реабілітаційному центрі та повернулася в Перечинську школу-інтернат.

Процесуальний керівник  у цьому кримінальному провадженні прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідуваннятериторіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Закарпатської області Ірина Клименкозазначила, що опікун відмовилася від хлопчика у липні 2016 року, а 13 червня 2017 року відмовилася і від його сестри. 5-річна дівчинка, як і її брат, не відвідувала навчальний заклад.

37-річна ужгородка запевняла, що діти, від яких вона відмовилася – неадекватні. Навіть наполягала, що хлопчик сам собі завдавав названі тілесні ушкодження. Проте, хлопчик пройшов психолого-психіатричну експертизу, яка визнала його абсолютно нормальним. Щоправда, після пережитого дитина стала тривожною та замкнутою. Ірина Сергіївна каже, що медпрацівники розказували, що дитина довго не могла наїстися і перебувала в важкому психологічному стані, була залякана та пригнічена.

Сьогодні багатодітній ужгородці, яка підозрюється у катуванні всиновленого хлопчика, обиратимуть міру запобіжного заходу і прокуратура наполягатиме на триманні її під вартою.

За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області.

 

19 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів