Пазл-карту України для дітей зі Сходу склали юні мешканці Ужгорода

Пазл-карту України для дітей зі Сходу склали юні мешканці Ужгорода
У вівторок, 18 липня, 24 дітей зібралося в бібліотеці-філії №2 Ужгородської ЦМБС для того, щоб зробити подарунок дітям зі сходу. Допоміг їм у цьому Андрій Доніченко, засновник ГО «Паралельний світ», який і створив пазл.

 

Андрій Доніченко розповів:

- «Ідея виникла у мене іще давно. Я навчився робити іграшки, ось такі пазли, для того, щоб діти познайомились зі східною частиною України. Проект зроблений разом з поліцією. Вони зробили цікаву пропозицію, від якої я не міг відмовитись. Мені сподобалася ідея, тому я одразу погодився і створив пазл – карту України».

Кожна дитина мала змогу розфарбувати одну область та поставити її на своє місце в країні. Одна з областей, частина якої є окупована, випала дівчинці 11-річній Емілії:

- «Я розфарбовую Донецьку область. Ми робимо цей подарунок для дітей зі сходу, тому що там зараз війна».

Після того, як подарунок був складений, до кожної області був прикріплений відповідний прапорець.

На заході діти мали змогу спільними зусиллями помандрувати усіма знайомими центрами нашої країни, краще вивчити Україну, а також весело завести нові знайомства та змістовно поспілкуватись.

В кінці заходу т.в.о начальника ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області Андрій Курта порадував дітей маленькими подарунками, а працівники бібліотеки пригостили їх смачними цукерками.

Уже в четвер подарунок віддадуть дітям, які приїхали відпочивати зі сходу у Нижні Ворота в Філію Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді «Арніка».

Іще в 2016 році Голова Національної поліції України, генерал Сергій Князєв спільно зі своїм заступником, очільником поліції Донеччини, генералом В’ячеславом Аброськіним започаткували прекрасний проект «Схід і Захід» разом, який поєднав Донецьку та Закарпатську області. І ця традиція успішно продовжується.

Анна Гомонай, студентка кафедри журналістики УжНУ, "ЧЗ"

 

19 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів