Закарпатські студенти філфаку опанували тонкощі сталого місцевого розвитку на морському узбережжі

Закарпатські студенти філфаку опанували тонкощі сталого місцевого розвитку на морському узбережжі
Літо з морем і сонцем, виявляється, можна вдало поєднати з розвитком себе як особистості, що прагне поліпшувати умови життя в країні. Двоє студенток філологічного факультету взяли це собі на замітку й вирушили на чотири дні до села Лугового Миколаївської області, де на березі моря дізнавалися про сталий місцевий розвиток.

 

Студентський саміт зі сталого місцевого розвитку відбувся у рамках втілення спільного проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – це вже шоста реалізована літня школа. Упродовж заходу молодь визначала проблеми реалізації сталого розвитку, розставляла пріоритети у виконанні цілей, виконувала соціологічні опитування та вчилася працювати в команді.

П’ятикурсниця філфаку Яна Тегза та її молодша колега другокурсниця Тереза Гричка успішно пройшли відбір на участь у саміті й представили Ужгородський національний університет з-поміж інших 20 учасників.

Яна ділиться: «Програма саміту була дуже насиченою. Щодня ми починали заняття з цікавої гри-розминки. На старті саміту зробили «Дерево очікування», у якому писали про свої навички й про те, що плануємо дістати від навчання.

У нас не було нудних лекцій і занять «від дзвінка до дзвінка», мали багато практичних завдань – все це згуртувало, допомогло вдосконалити навички командної роботи й оперативності у виконанні. Ну, і звичайно, багато нового ми дізналися про об’єднану територіальну громаду та про цілі сталого розвитку, навіть побували в Чорноморській ОТГ. Там ознайомилися з їхніми реалізованими проектами ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Сподіваюся, що всі учасники після цієї літньої школи матимуть багато енергії та нових ідей для пропагування цілей сталого розвитку і зокрема реалізації відповідних проектів».

Дівчата розповідають: у рамках проекту організовували флешмоб, влаштовували соцопитування серед відпочивальників, а вечорами тренери організовували цікаві ігри. Студентський саміт засвідчив, що навіть складні речі можна легко зрозуміти і в майбутньому популяризувати.

Ксенія Шокіна,

фото надані Яною Тегзою

Медіацентр УжНУ

 

20 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів