В Ужгороді говорили про основні принципи майбутньої земельної реформи

В Ужгороді говорили про основні принципи майбутньої земельної реформи
Зокрема, щодо можливого скасування мораторію на продаж землі пайовиків. Дозвіл на продаж дасть можливість конституційно розпоряджатися правом на пайові землі.

 

Вже вісім разів зняття мораторію в уряді відкладали. Однак ефективність використання земель сьогодні на часі, - переконані учасники заходу. Зокрема це дасть можливість тим хто не хоче або не може використати землю за призначенням її продати, звичайно, для сільськогосподарських цілей. Варто зазначити, наразі в Україні 7 млн. пайовиків. Передбачається, що землі продаватимуть через електронну систему торгів.

Окрім того, продати гектари дешевше ніж їх нормативна оцінка буде заборонено. Ринкова ціна такої ділянки, у свою чергу, зросте у 2-3 рази. Чекає згідно з реформою пайовиків і обмеження продажу земель іноземцям та в одні руки. 89% сільського населення в області – це пайовики. Питання реформи на часі. Однак потребує обговорення каже керівник, - агропромислового розвитку Закарпаття.Участь у обговоренні земельної реформи взяли представники органів влади, провідні експерти. Напрацювання, які стануть висновком семінару, нададуть законотворцям уже ближчим часом.

Джерело: М-Студіо

 

21 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів