Добре "витримані" угорські музики їдуть з концертом на Закарпаття

Добре "витримані" угорські музики їдуть з концертом на Закарпаття
На батьківщині про них кажуть: їх музика така, як сатмарська слив’янка – така ж сильна, старинна і чиста...

 

У вівторок, 25 липня, в парку “Чарда” села Пийтерфолво виступить знаний ансамбль з Угорщини “Корморан”. Початок о 20.30. Вхід вільний.

Колектив створили в 1976 році Гергель Колтої та Грігоріс Пападімітру. Вони одні з перших в Угорщині почали поєднувати народну музику з елементами рок-н-ролу. За понад 40 років існування в колективі виступали близько 60 виконавців. Останні зміни в гурті стались у 2011 році, коли п’ятеро його членів вирішили започаткувати окремий ансамбль під назвою “Спадщина” (Örökség). На їх місце прийшли ударник із Трансільванії Жолт Карачан та гітарист Золтан Секереш. Разом з ними на сцену виходять солісти Нора Фегир з Воєводини та Імре Водкерті зі Словаччини. Іштван Сютш грає на клавішних, Алмош Гашпар – скрипці, Томаш Жолдош – бас-гітарі. Незмінним залишився лише керівник колективу Гергель Колтої, котрий грає на флейті, кларнеті, сопілці тощо. За вагомий вклад у розвиток та популяризацію народної музики він був удостоєний однієї з найвищих нагород Угорщини – ордену “Золотий Хрест”.

Про “Корморан” кажуть, що їх музика така, як сатмарська слив’янка – така ж сильна, старинна і чиста.

Майже щороку ансамбль випускає по сольному альбому, пише музику до оперет і кінофільмів тощо. Остання їх платівка побачила світ у 2015-му під назвою “Книга таємниць” (Titkok könyve).

Організатори запрошують на захоплююче дійство всіх бажаючих.

Джерело: Голос Карпат

 

21 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів