Закарпатська ДФС: податковий розрахунок за формою № 1 ДФ і виправлення помилок

Закарпатська ДФС: податковий розрахунок за формою № 1 ДФ і виправлення помилок
Оподаткування доходів фізичних осіб та подання звітності про нараховані (виплачені) доходи та податки таких осіб регламентуються розділом IV Податкового кодексу України (далі - Кодекс).

 

Особи, які відповідно до положень Кодексу мають статус податкових агентів, зобов’язані, зокрема, подавати у строки, встановлені Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі – форма № 1 ДФ) до контролюючого органу за місцем свого розташування. Форма № 1 ДФ подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду (пп. “б” п. 176.2 ст. 176 Кодексу).

У разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, податковий розрахунок у вигляді окремого витягу за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням та надсилає копію такої форми до контролюючого органу за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу в установленому порядку.

Форма № 1 ДФ заповнюється та подається податковими агентами відповідно до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом Мінфіну України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок № 4).

Виправлення помилок, допущених у попередніх періодах у формі № 1 ДФ, можливе шляхом подання уточнюючого податкового розрахунку. Уточнююча форма № 1 ДФ подається у разі необхідності проведення коригувань цієї форми після закінчення строку його подання. При цьому така форма може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.

Для проведення коригування у формі № 1 ДФ необхідно виключити рядок, у якому допущено помилку. Для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 зазначити «1» - на виключення рядка. Після чого для введення нового рядка з відображенням правильних сум потрібно заповнити всі його графи і у графі 9 зазначити «0» - на введення рядка.

При цьому, згідно з п. 119.2 ст. 119 Кодексу, зокрема, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 грн. Ті самі дії, вчинені таким платником, до якого протягом року вже було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 грн.

 ДФС у Закарпатській області

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів