10 продуктів для боротьби зі стресом

10 продуктів для боротьби зі стресом
Впоратися зі стресом організму допоможуть бразильський горіх, журавлина, ромашковий чай, селера, салат-латук, чорний шоколад, абрикоси, мигдаль, морква та нут.

 

Бразильський горіх. Завдяки селену вони діють на нервову систему заспокійливо та розслаблюють, прискорюючи емоційне відновлення організму. Вживати потрібно саме свіжі горіхи.

Журавлина. У ній містяться вітаміни А, К, Е, групи B і рекордна кількість аскорбінової кислоти, яка знижує рівень гормону стресу. Журавлина підвищує настрій і нормалізує загальний психо-фізичний стан, а також сприятливо впливає на роботу судин і знижує рівень “поганого” холестерину.

Ромашковий чай. Апігенін, який міститься у ромашці, позитивно впливає на емоційний стан і заспокоює. Крім того, ромашковий чай допомагає боротися з безсонням. Такий напій потрібно вживати не пізніше ніж за півтори-дві години до сну.

Селера. Заспокоїти нерви допомагає не тільки хрускіт селери, а також мікроелементи в її складі. Високий вміст калію і вітамінів С, B1 і Е знімає напругу та допомагає побороти стрес. Особливо корисний сік із селери.

Салат-латук. Повернути в норму емоційний стан допомагають кальцій і калій у складі продукту. Однак занадто дратівливим людям і тим, хто страждає від безсоння, латук протипоказаний.

Чорний шоколад. Секрет продукту – в анандоміні, який відповідає за розслабленість і спокій, а також у триптофані, який є природним антидепресантом.

Абрикоси. Завдяки вітаміну В2 або рибофлавіну, абрикоси допомагають легше перенести навантаження, пов’язані з розумовою роботою. Крім того, для емоційного стану не менш корисні сушені абрикоси.

Мигдаль. Вітамін Е, який міститься у мигдалі, знижує емоційне напруження і налаштовує на спокій. Тому кілька горішків допоможуть боротися з наслідками стресу.

Морква. Щоб запобігти розвитку нервових симптомів, можна їсти моркву протягом дня. Крім того, позбутися тривог і забезпечити організму міцний сон допоможе склянка морквяного соку.

Нут. У турецькому горосі дуже багато амінокислоти гліцину, яка заспокоює і знижує дратівливість. Не менш корисним нут буде для людей, схильних до перепадів настрою.

fakty.ictv.ua

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів