Бюджетна комісія облради погодила необхідні зміни до скарбниці Закарпаття

Бюджетна комісія облради погодила необхідні зміни до скарбниці Закарпаття
Напередодні третього пленарного засідання сьомої сесії облради, у понеділок, 24 серпня, зібралася комісія з питань бюджету під головуванням Василя Кошелі. Участь в ній також взяли голова облради Михайло Рівіс, його перший заступник Йосип Борто і заступник - Петро Грицик, керівники структурних підрозділів облради та ОДА.

 

Як поінформував головуючий комісії, із семи членів - присутні четверо депутатів, тож є кворум. На порядку денному засідання винесено 6 профільних питань та інші додаткові. Та найперше присутні розглянули проект рішення про призначення Романа Шніцера на посаду головного лікаря Обласної дитячої лікарні, якого погоджено профільною комісією. З боку членів комісії з питань бюджету також не виникло ніяких зауважень до колеги, тож вони одноголосно підтримали за включення цього питання на розгляд депутатського корпусу на пленарному засіданні сесії 27 липня для затвердження Романа Івановича на вищезазначену посаду.

Далі Василь Кошеля доповів про пропозиції головних розпорядників коштів обласного бюджету, голів РДА, МВК та депутатів облради щодо виділення додаткових коштів зі скарбниці краю на функціонування установ, проведення заходів регіональних програм та інфраструктуру соціально-економічного розвитку Закарпаття. Пропозиції на додаткові кошти складають 935 428,82 тис.грн.

Тож комісія розглянула наступні питання, включенні на розгляд цьоготижневої сесії, а саме: «Про внесення Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2016 №617 «Про обласний бюджет на 2017 рік» (зі змінами від 16.02.2017, 23.03.2017, 27.04.2017) та Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.08.2011 № 264 «Про затвердження Порядку і нормативів відрахування до загального фонду обласного бюджету частини чистого прибутку (доходу) господарськими організаціями». З цих питань доповідав директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. За висновками головних фінансистів щодо перевиконання дохідної частини загального обласного бюджету за січень-червень 2017 року на суму 14 225,9 тис.грн, у зв’язку із необхідністю здійснення фінансування першочергових заходів розпорядниками коштів скарбниці краю і забезпеченням фондом оплати праці низових бюджеті та здійснення фінансування пріоритетних об’єктів соціально-культурної сфери області, запропоновано збільшити дохідну частину облбюджету за рахунок прогнозованих надходжень до кінця 2017 року на суму 724 440,62 тис.грн, у тому числі: загального фонду – 75 256,1 тис.грн, екологічних надходжень (спецфонду) – 4 199,52 тис.грн, надходжень для фінансового забезпечення реалізації заходів, визначених Бюджетним кодексом України (спецфонду) – 644 985,0 тис.грн, відповідно до Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального поточного середнього ремонтів автодоріг загального користування в рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів розвитку автодоріг загального користування у Закарпатській області, погодженого Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

З приводу ремонту та утримання доріг області свої думки висловили Михайло Рівіс та Олександр Ледида, зазначивши:

- Нам необхідно закласти кошти в обласному бюджеті на розбудову вагових комплексів задля збереження дорожніх артерій краю від руйнування вантажівками, які транзитом курсують нашими автошляхами, - запропонував очільник облради.

- Якщо ми кажемо, що Закарпаття – туристичний край, то нам потрібно першочергово зробити хороші під’їзні дороги до туристичних об’єктів, а на ремонт центральних доріг кошти хай виділяє Київ, - зауважив Олександр Ледида.

Також комісія розглянула наступні питання, зокрема «Про внесення змін до Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016 – 2019 роки» (зі змінами від 07.12.2016), «Про внесення змін до Програми створення та накопичення регіонального матеріального резерву та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення Закарпатської області на 2016 – 2020 роки» (зі змінами від 22 вересня 2016 року) та «Про внесення змін до Програми розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації цивільного захисту Закарпатської області на 2016 – 2020 роки» (зі змінами від 28.07.2016, 23.03.2017), з яких доповіли керівники структурних підрозділів ОДА.

Свої думки та пропозиції також висловили Петро Добромільській, Йосип Борто та Василь Кошеля, які будуть враховані та внесені у питання, які розглядатимуть депутати облради у четвер, 27 липня.

Прес-служба Закарпатської облради

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів