Закарпатські студенти-туризмознавці набувають професійних практичних навичок у Туреччині

Закарпатські студенти-туризмознавці набувають професійних практичних навичок у Туреччині
Розвиваючи міжнародні зв’язки, керівництво УжНУ й факультету туризму та міжнародних комунікацій сприяє збільшенню кількості баз практик за кордоном і підтримує студентів у проходженні ними міжнародного стажування. З метою підвищення ефективності міжнародної співпраці УжНУ та якості практичної підготовки фахівців-туризмознавців 27 лютого цього року підписано Договір про співпрацю між Ужгородським національним університетом і туристичною компанією «SARPEDON TRAVEL» (Турецька Республіка).

 

Фахове стажування й практична підготовка студентів у сфері туризму та готельно-ресторанної справи надає можливість набути практичного досвіду роботи в закордонних організаціях та міжнародній команді, розвинути різноманітні персональні навички, удосконалити знання іноземних мов, що формує суттєві конкурентні переваги майбутніх випускників на ринку праці й дає можливість вдало працевлаштуватися за фахом після закінчення навчання.

«Приїхавши до Туреччини, ми всі були вражені: неймовірна природа, смачна їжа і, найголовніше, – дуже тепло, чого нам бракувало вдома. Нас дуже мило і привітно зустріли...

А тоді почалося навчання. Ми щодня старанно відвідували тренінги, семінари, а разом з тим і відпочивали. Керівництво дуже хороше: це люди, які ставляться до кожного з розумінням і турботою. Одне слово: нам пощастило, що маємо таку унікальну можливість набиратися досвіду своєї майбутньої професії за кордоном. Бажаю, щоб кожен спробував себе в цій сфері. Я щаслива, що обрала за професію туризм, бо саме тут здійснюються мрії», – ділиться враженнями студентка ІІ курсу факультету туризму та МК Рената Пічкар.

Лідія Горват, другокурсниця напряму підготовки «Туризм»: «Дуже задоволена, що мені випала нагода пройти практику в Туреччині. Я приїхала попрацювати на посаді трансфермена. Відразу почалися тренінги на базі п’ятизіркового готелю «Justiniano Club Park Conti». Я просто закохалася в цю країну і маю неабияке задоволення від роботи – саме про таку практику, думаю, мріють усі мої колеги-студенти».

Василь Сідун, другокурсник напряму підготовки «Туризм», ділиться своїми враженнями: «Нині я перебуваю в неймовірно мальовничій країні – Туреччині, а саме – в курортному регіоні Кемер. За мету маю краще вивчити функціонування системи сфери послуг. Ця країна вражає унікальністю – багатством культури і традицій. Хочу подякувати всім причетним до здійснення моєї мрії –можливість працювати в одній із найбільших туристичних компаній світу та за безцінні знання, які здобуваю під час практики».

Студенти задоволені умовами стажування, адже набувають не тільки професійного досвіду від практичної складової роботи, а й мають можливість насолоджуватися чудовими кліматичними умовами Анталійського узбережжя, східним колоритом, багатовіковою історичною й культурною спадщиною.

Сподіваємося, що стажування допоможе нашій молоді – майбутнім туризмознавцям – підвищити свій фаховий рівень і в майбутньому як найкраще працевлаштуватися.

За інформацією заступника декана з навчальної роботи

факультету туризму та МК Руслани Жовтані

Медіацентр УжНУ

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. турист 2017-07-24 / 21:26:44

    То УжНУ готує кадри для Туреччини? А викладачі радіють "співпраці", яка дозволяє хоч трохи підзаробити небідним студентам з бідної й розграбованої України? Круто...

    А в Закарпатті нема кому займатись навіть... знакуванням та маркуванням туристичних маршрутів. Кажуть - нема фахівців...