Труфанець – туристична родзинка Рахівщини

Труфанець – туристична родзинка Рахівщини
Водоспад знаходиться в Рахівському районі між селом Кваси та селищем Ясіня. Знайти його не важко, адже розмістився при самісінькій трасі.

 

В цьому одна з його найбільших переваг, адже до найближчих водоспадів Карпат пересічному туристу доведеться довгенько добиратися – наприклад, Женецький Гук розташувався вглибині гір і йти до нього не менше 5 км. Труфанець же практично як на долоні – не помітити його з автошляху нереально. Тим більше, що тут постійно чимало відвідувачів. 

Більшість туристичних маршрутів по Рахівському району включають Труфанець у свою програму. Відпочивальникам тут подобається, проте є й певні побажання.

До речі, зі слів екскурсовода, раніше для туристів тут були кращі умови. Сподівання на його відновлення є. На останній сесії Рахівської районної ради директор Карпатського біосферного заповідника отримав вказівку від керівництва району оглядовий майданчик відновити.

Проте це не єдина проблема, яка вимагає вирішення. Оскільки водоспад знаходиться при трасі, там доцільно було б облаштувати і стоянку для туристичних автобусів. Тепер транспорт розміщується на узбіччі автошляху і це доволі незручно для автомобілів, які рухаються по шосе. Хоча, зважаючи на гірський рельєф, це нелегко, але все ж таки, якщо брати до уваги особливості руху по трасі, то дуже доцільно.

М-студіо

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів