Більше 40 питань порядку денного розглянуть на сесії 27 липня депутати Закарпаття

Більше 40 питань порядку денного розглянуть на сесії 27 липня депутати Закарпаття
У вівторок, 25 липня, під головуванням Михайла Рівіса відбулося засідання президії обласної ради, на якому розглянуто та схвалено проект порядку денного третього пленарного засідання сьомої сесії, яке пройде у цей четвер.

 

Участь у заході також взяли перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник очільника облради Петро Грицик, керівники структурних підрозділів ОДА та виконавчого апарату облради.

Відтак члени президії ознайомились із доповненнями та пропозиціями, які вносились під час засідань постійних комісій. Загалом проект порядку денного складався із 64 актуальних для краю питань, серед яких і депутатські запити. Та за результатами опрацювань членами президії залишилося понад 40 питань.

Впродовж засідання президії обласної ради розглянуто проекти обласних програм, зокрема: «Про План заходів з реалізації у 2018 – 2020 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року», «Про внесення змін Обласної програми забезпечення жителів області, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2016 – 2020 роки» (зі змінами), «Про хід виконання Програми «Ромське населення Закарпаття на 2016 – 2020 роки», «Про результати виконання Обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року» та інші.

Також депутатський корпус облради заслухає інформацію «Про хід виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області  на 2016 – 2018 роки», «Про результати виконання Програми зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я комунальної власності області на 2011 – 2016 роки».

Окремо народні обранці прийматимуть звернення до центральних органів влади, серед яких: щодо необхідності вжиття дієвих заходів із вирішення проблемних питань діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», з приводу розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади щодо визнання вантажів гуманітарною допомогою, щодо організації залізничного сполучення смт Великий Березний та м. Перечин зі столицею України, стосовно внесення змін до законодавства у частині відміни погоджень центральними органами виконавчої влади Переліку доріг місцевого значення та комунальної власності, що будуть фінансуватися у наступних роках за рахунок коштів дорожнього фонду, та необхідності передачі цього погодження обласним радам та щодо негайного виконання вимог Указу Президента України «Про заходи, пов’язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України».

На четверговому пленарному засіданні депутати розглядатимуть також проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2016 №617 «Про обласний бюджет на 2017 рік» (зі змінами), «Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.08.2011 № 264 «Про затвердження Порядку і нормативів відрахування до загального фонду обласного бюджету частини чистого прибутку (доходу) господарськими організаціями».

Насамкінець засідання президії депутати підняли болючі для краю питання, зокрема, спалах африканської чуми, розповсюдженої в різних районах Закарпаття. З цього приводу запропоновано заслухати інформацію головного ветеринара та головного лісівника краю, які заходи вживаються задля недопущення її розповсюдження по території краю, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів.

Прес-служба Закарпатської облради

 

25 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів