Закарпатських заробітчан та "закордонних" студентів знову настійливо закликають повернутися додому...

Закарпатських заробітчан та "закордонних" студентів знову настійливо закликають повернутися додому...
Однак цього разу цей заклик озвучили не державні мужі, а глава Української греко-католицької церкви.

 

Блаженніший Святослав Шевчук попросив заробітчан і студентів, що навчаються за кордоном, повернутися і розбудовувати цю країну всім разом. Говорячи про молодих емігрантів, Предстоятель усім нагадав, що той, хто цурається своєї матері, свого дому, не матиме добра навіть на краю світу...

Ми запитали у відомих українців, чи погоджуються вони зі словами Блаженнішого.

Степан Хмара, Герой України:

-- Скажу, що звернень лише до молоді чи заробітчан, які за кордоном, замало. Разом із тим треба звернутися до влади й закликати її схаменутися і працювати для свого народу. Це -- "вулиця", яка має бути з двостороннім рухом. Наше духовенство мало б закликати покаятися нашу владу й подумати про свій народ.

Інеса Братущик, заслужена артистка України:

-- Хто ж, як не ми -- українці, має розбудовувати свою країну? Чому маємо дивитися на інших і чекати допомоги? Ми разом зі своїми дітьми маємо підняти нашу країну. Моя дитина теж могла залишитися в Америці, але сказала, що її місце -- тут, і тут вона розвиватиметься й працюватиме на благо України.

Сергій Дребот, переможець Кубка свiту з дзюдо:

-- Я -- патріот, і також думаю, що люди мають розвиватися, працювати у власній країні. Тут треба шукати шляхів заробітку. Звісно ж, за таких обставин, як сьогодні, це робити нелегко. Тому про своїх людей мала б хоч трохи подбати й держава.

Світлана Білоножко, народна артистка України:

-- Я теж закликаю людей повертатися додому, у свою рідну країну. Адже, справді, змінити щось у державі зможемо тільки разом. Утікати від труднощів -- неправильно. Так, соціум -- на "нулі", нема, де жити, нема, де працювати... Та, треба гуртуватися, згадати про совість, чесність та працювати й ще раз працювати. Тоді в нас все буде добре!

Юлія ГОЛОДРИГА, Експрес

 

25 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Заробітчанин 2017-07-26 / 22:38:56

    Ситий голодноному пропонує не їсти