Закарпаття вийшло у лідери за кількістю випускників, що отримали найвищі результати ЗНО

Закарпаття вийшло у лідери за кількістю випускників, що отримали найвищі результати ЗНО
Сьогодні, 26 липня, у колонній залі Закарпатської ОДА керівники області привітали та відзначили випускників 2017 року, які за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання отримали найвищі результати – 200 балів.

 

Вітали талановитих випускників голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

«Усього по всій Україні цього року таких учнів 297, з них закарпатців – 14. Ми маємо шосту позицію за кількістю 200-бальників в країні, а у західному регіонів ми другі після Львівщини. Наші кращі випускники – це учні шести навчальних закладів області, це наша гордість і надія!», – наголосила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

«Хочу привітати вас із закінченням навчального процесу і початком нового етапу у житті. Бажаю вступити в обрані вами виші й успішно їх закінчити. Ваші успіхи – це не результат реформ, це підсумок вашої праці, роботи ваших батьків та вчителів», – зазначив на зустрічі Геннадій Москаль.

Минулого року таких успіхів в області досягли лише четверо випускників. Цього року їхня кількість сягнула 14-ти. Лідером серед навчальних закладів стала Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів, яка випустила вісьмох 200-бальників, один із яких – Олександр Сабовчик – отримав 200 балів одразу з двох предметів – хімії та біології. А випускник школи-інтернату Станіслав Томаш, який отримав 200 балів з математики, завтра вилітає до Тегерану, аби у складі команди України взяти участь у міжнародній олімпіаді з інформатики.

Окрім того, найвищі бали зі ЗНО отримали випускники Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8, Виноградівської гімназії, Воловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Мукачівського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія», Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Принагідно Ганна Сопкова нагадала присутнім, що саме сьогодні спливає час, коли ще можна змінити електронні заявки щодо вступу до ВНЗ. Але, за словами випускників, вони вже зробили свій свідомий вибір. Цього року закарпатські 200-бальники посідають перші позиції у вступних рейтингах провідних вишів України у містах Київ, Львів, Вінниця, Ужгород. Окрім того, наші юні земляки планують стати студентами вищих навчальних закладів Польщі, Австрії, Англії. Зокрема, випускник Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Максим Субота отримав підтвердження щодо навчання у Королівському коледжі в Лондоні.

За наполегливу працю, яка принесла такі високі результати, випускники, що отримали 200 балів із ЗНО, отримали у подарунок швейцарські годинники та ручки «Паркер». А їхні батьки та вчителі-наставники почесні грамоти та подяки.

Цьогорічні закарпатські 200-бальники планують у майбутньому стати медиками, програмістами, фахівцями у сфері кібернетики та інформатики. На переконання голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, саме за ними успішне майбутнє процвітаючої України.

uzhgorod.net.ua

 

26 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів