Вітаємо юні обдарування Закарпаття і бажаємо нових творчих перемог!

Вітаємо юні обдарування Закарпаття і бажаємо нових творчих перемог!
Яскраве свято дитячої творчості у закарпатських Рекітах не залишило байдужим нікого.

 

Стали відомі імена володарів Гран-прі XV Міжнародного фестивалю «Рекітське сузір’я-2017», який цього року перетворився на яскраве свято дитячої творчості і нікого не залишив байдужим. У трьох номінаціях Гран-прі здобули юні літератори і митці Закарпаття: у поезії — Антон Метай із Ужгородського району, в малюнку — Яна Строїн із Мукачева, також мукачівці взяли Гран-прі за літературно-мистецьку композицію «Чисте довкілля — багата Україна» (керівник Лариса Строїн).

Міському голові Ужгорода вручили Подяку Міжнародної Академії літератури і журналістики

За 15 літ учасниками фестивалю стали представники майже всіх областей України і сотні дітей із зарубіжжя. А скільки показано творчих робіт! Щороку фестиваль розвивався, розширювалася конкурсна та культурна програми. Організатори створювали умови, щоб молоді люди не тільки почерпнули щось цікаве у спілкуванні з фахівцями, а й закохалися у Карпати.

Проводиться фестиваль за підтримки закарпатської обласної та районної влади на базі Міжгірського професійного ліцею, де всіх учасників гостинно зустрічає його директор Василь Маринець та весь творчий і сумлінний колектив. Тож висловлюю щиру подяку керівникам відділень і осередків — Людмилі Райчук, Олександрі Приставській, Галині Протасовій, Оксані Матюшок та іншим. Я пишаюся Закарпаттям і всіма вами, мої любі діти і дорослі!

Сподіваюся, учасники згадуватимуть фестивальні дні з радістю. А в майбутньому вони стануть видатними скульпторами, живописцями, артистами — творчими особистостями. Людина, яка сама створює прекрасне, ніколи не руйнує прекрасне, створене іншими.

Ангеліна ОБОРІНА, почесний професор і проректор Міжнародної академії літератури і журналістики.

Фото прес-служби МАЛіЖ.

Джерело: Голос України

 

27 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів