Аналог цьому берегівському терапевтичному апарату на Закарпатті працює лише в Мукачеві

Аналог цьому берегівському терапевтичному апарату на Закарпатті працює лише в Мукачеві
Та й то в приватного лікаря-фізіотерапевта...

 

У Берегівській центральній районній лікарні хворих лікують на сучасному обладнанні. За перше півріччя цього року у цій установі пройшло лікування та реабілітацію 511 мешканців міста та району. Мова йде про фізіотерапевтичне відділення, яке вже двадцять років очолює Володимир Андрійович Перевузник (на фото).

За перше півріччя цього року у цій установі пройшло лікування та реабілітацію 511 мешканців міста та району: від малечі до людей похилого віку. Це в основному пацієнти, яки мають проблеми з опорно-рухового апарату, суглобів та хребта, а також остеохондрозу хребта, деформуючого остеоатрозу, артриту тощо. За словами завідувача цієї лікарської установи, завдяки гуманітарній допомозі з Голландії, її надали вірники одного із реформатських приходів, придбано апарат для магнітно-лазерної терапії МІТ-11. Він використається для ультразвукової та магнітолазерної терапії й призначений для лікування пацієнтів з використанням низькочастотного або середньочастотного ультразвуку та імпульсного магнітного поля, в поєднанні з оптичним потоком червоного і інфрачервоного (або синього) спектора.

Ця «техніка» (на фото) забезпечує мікромасаж на рівні тканини і клітини, що призводить для збільшення мікроциркуляції в області впливу і збільшенню швидкості протікання біохімічних реакцій. Магнітне поле в поєднанні з оптичним потоком має яскраво виражену протибольову дію. Найбільш ефективний він при лікуванні захворювань опорно-рухового апарату; больових синдромів і запальних процесів; гінекологічних та урологічних захворювань; ЛОР захворювань тощо. До слова, аналог цього апарату в Закарпатті є лише в Мукачеві у лікаря-фізіотерапевта, який працює приватно.

Ефективна у лікуванні хворих Берегівської ЦРЛ і теплова терапія – озокерит (це ефірний віск, який змішують з парафіном, після чого суміш накладають на хворі місця пацієнта. Основна роль озокериту, як лікувального фактора, зводиться до значного посилення периферичного кровообігу і обміну речовин, що тягне за собою розсмоктувальну, протизапальну і антиспазматичну дію. Все це здебільше застосовується при посттравматичній реабілітації. Ця різностороння допомога здійснюється завдяки Володимиру Івановичу Малишу. Він свого часу, будучи на посаді головного лікаря ЦРЛ, зробив все, щоб придбати це сучасне устаткування, залучивши в основному спонсорські кошти. До речі, в нашому краї теплова терапія – озокерит, застосовується лише в Мукачівській ЦРЛ.

Олексій Лавлінський, Перший Кабельний

 

27 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів