Це не дива, а життєві реалії, однак правосуддя на цьому не зупинилося

Це не дива, а життєві реалії, однак правосуддя на цьому не зупинилося
Хоча навантаження на районного суддю – колосальне: вироки виносить та зачитує рішення тільки один служитель Феміди.

 

Звісно, таке явище, слід сподіватися, тимчасове. Однак треба зауважити, що Берегівська районна Феміда сьогодні – це усього-навсього чотири судді (до речі, усі вони із дипломами профільних факультетів різних вишів – Львівського, Харківського, Чернівецького та Ужгородського), у тому числі очільник цієї установи Іван Ільтьо. На керівну посаду його було обрано десять місяців тому – восени дві тисячі шістнадцятого.

Сталося це після того, як у відставку у зв‘язку з виходом на пенсію подав т. в. о. голови райсуду, тепер уже 65-річний Василь Драб. Наразі пан Ільтьо перебуває у відпустці. Як і колишній екс-голова цієї районної судової установи Лайош Гал – попередник Драба та Ільтя. А коли взяти до уваги, що Юрій Гецко очікує підписання Президентом внесеного Вищою радою правосуддя відповідного подання на призначення його суддею, тож ухвалювати рішення два роки поспіль не має права також і він.

"Однак ситуацію не варто драматизувати", – кажуть помічники суддів. Я ж від себе додам: як і не треба бути математиком, аби порахувати, що унаслідок ось такої ребусної комбінації з відпустками, відставкою та перепризначенням, справи розглядає, вироки, рішення виносить і зачитує тільки слідчий суддя Олександр Фейір. Клопотів – по горло! Але мине кілька тижнів, закінчаться суддівські "вакаціії", отримає в руки посвідчення пан Гецко, і Феміда, слід сподіватися, таки запрацює у повному складі та у звичному режимі. Суддівські мантії одягнуть чотири чи стоїть питання стосовно п‘ятого судді – з‘ясується згодом, коли на роботі з‘явиться уся фемідівська гвардія на чолі з Іваном Ільтьом.

Нагадаємо: були часи, коли тут працювало усього троє суддів. Але зараз навантаження на кожного зросло у кілька разів. Тож не погодитися з паном Фейіром про максимальну напругу – неможливо: сказано вірно та думкою "у яблучко".

Стас КОСТАС

 

27 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів