Депутатські запити, підтримані на третьому пленарному засіданні сьомої сесії Закарпатської облради

Депутатські запити, підтримані на третьому пленарному засіданні сьомої сесії Закарпатської облради
У ході третього пленарного засідання сьомої сесії облради, яке відбулося 27 липня п.р., депутатський корпус заслухав та підтримав ряд запитів своїх колег, озвучені головою облради Михайлом Рівісом щодо виділення коштів зі скарбниці краю для ремонту доріг, будівництва дитсадочку тощо.

 

Серед них - вирішення питання виділення коштів з обласного бюджету для капітального ремонту ділянки дороги по вул. Заводська в с.Терново Тячівського району в сумі 700,0 тис грн., яке подав обласний обранець Роман Каптола.

Інший його запит стосувався вирішення питання виділення коштів з обласного бюджету на фінансування будівництва дитячого садку на 100 місць у с. Калини Тячівського району в сумі 500,0 тис грн.

Також підтримано депутатський запит Нелі Дан щодо вирішення питання виділення коштів з обласного бюджету для проведення капітального ремонту ділянки вул. Прихозел у с. Глибокий Потік Тячівського району, яка з’єднує присілки Малий та Великий Боуц, де розташовані дві ЗОШ І-ІІ ст. та два ФАПи в сумі 1 млн грн.

Підтримали обласні обранці й запит крайового парламентаря Федіра Ісайовича щодо вирішення питання виділення коштів з обласного бюджету на фінансування проектно-кошторисної документації «Проект етнографіч-ного музею  в с.Новоселиця Виноградівського району» в сумі 260 тис грн. Та другий його запит – виділити по 200 тис.грн на поточний ремонт під'їзних дорогіг вулиць Вишнева та Шевченка у с.Новоселиця. Оскільки останні кілька років поточний ремонт не проводився, покриття дороги практично повністю знищене. Це і стало приводом чисельних звернень мешканців села.

Колективне депутатське звернення подали народні обранці Михайло Станко, Петро Добромільський та Іван Савко про виділення коштів для ремонту обласної автомобільної дороги місцевого значення Іршава-Білки-Великий Раковець-Вільхівка на відрізку: вулиця Івана Франка в селі Білки.  У документі йдеться: «У зв'язку із зверненням жителів села Білки, які мешкають по вулиці Івана Франка (присілок «Телятинець»), що є відрізком обласної автомобільної дороги місцевого значення Іршава-Білки-Великий Раковець-Вільхівка, просимо включити питання виділення коштів для капітального ремонту дорожнього полотна на цій вулиці до порядку денного чергової сесії облради. Крім жителів  вул.Франка в с. Білки, ця дорога є основним шляхом сполучення з районним центром для мешканців сіл Великий Раковець, Малий Раковець та Заболотне, де кількість населення сягає понад 8500 осіб. Вся необхідна проектно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту даної дороги вже готова».

Зазначені запити направлено на розгляд обласної державної адміністрації, яка у визначені строки поінформує депутатів та обласну раду про результати їх розгляду.

Прес-служба Закарпатської облради

 

28 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів