Курс гривні сьогодні оптимальний

Офіційний курс гривні й курс інтервенції Національно банку Україна (НБУ) на міжбанку на сьогодні є оптимальними. Таку думку висловив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.

 

За словами Шаповалова, політика, що проводиться Нацбанком, на валютному ринку абсолютно прогнозована і логічна.
"Я дивуюся. Навіть президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко заявив про наявність в діях НБУ непрогнозованості. Яка непрогнозованість? На початку року глава НБУ заявив, що ? умови для ревальвації гривні і що НБУ лібералізуватиме валютний ринок. ? потім пішли конкретні справи: відмінили 50%-ний обов?язковий продаж валюти, укріпили гривню і розробили нове рішення по лібералізації", ? сказав Шаповалов.
За його словами, в контексті політики, що проводиться НБУ, встановлений до теперішнього часу офіційний курс ? оптимальним.
"Ми вважа?мо, що на сьогодні це ? найбільш оптимальний курс (5,05 грн/$1), який відповіда? реаліям. До речі, глава НБУ раніше заявив, що у вересні ви побачите курс 5,05 грн/$1. Ведеться прогнозована політика. Тому ми вважа?мо, що на сьогодні курс ? відповідний. Ніякої різкої ревальвації, як говорили на ринку. Мовляв, пішов Яременко ? буде різка ревальвація. Все буде за прогнозом, зробленим на початку року", ? сказав Шаповалов.
Кажучи про курс інтервенції на міжбанку, банкір відзначив, що він сформований з урахуванням значного притоку валюти нерезидентів.
Деловая неделя

 

20 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів