Закарпаття відтепер має День мисливця!

Закарпаття відтепер має День мисливця!
Учора, 29 липня, у с. Шаланки Виноградівського району вперше на Закарпатті пройшло Свято мисливця.

 

Відсвяткувати День мисливця в урочище Великий ліс приїхало багато поважних гостей – голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, мери міст – Ужгорода Богдан Андріїв та угорського Дебрецен др. Ласло Папп, представники дипломатичних установ, керівники відомств області, керівництво та співробітники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. Але головними діючими особами святкування стали мисливці з України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії, Німеччини.

Сотні відвідувачів заходу змогли побачити експозиції мисливських трофеїв та атрибутики. Своїми ароматами приманювала мисливська кухня, де можна було не лише побачити процес приготування дичини та мисливських страв, але й спробувати їх. Аби відчути себе мисливцем, гості свята могли долучитися до стрільби по мішеням з небойової зброї, а ще спробувати зімітувати рев диких тварин. Між іншим, на святкування приїхали призери європейських чемпіонатів з імітації реву диких тварин, які демонстрували свою майстерність і вчили мисливському ремеслу.

Естетичний голод вгамували покази робіт фотохудожників, анімалістів, пейзажистів, різблярів по дереву на мисливську тематику. Майстри також виготовляли мисливські сувеніри, демонстрували манки на козулю і дику качку. У свою чергу, закарпатські лісівники представили на огляд різноманітні годівнички для багатоманітної фауни Карпатських лісів, вироби з дерева. Всі охочі змогли поспостерігати за процесом перетворення дерев′яної колоди на скульптуру.

Героями свята стали не лише мисливці, але й їхні чотириногі помічники. Відданість справі та господарю, швидкість і спритність демонстрували мисливські собаки хорти, лайки, фокстер'єри, курцхаари, дратхаари. Дітлахів же розважав веселий Вовчик, який до того ж встиг і у параді мисливських собак взяти участь.

Розважали чисельних гостей свята кращі колективи Закарпаття. Концерт на березі штучного озера вразив як розмаїттям жанрів, так і колоритом виконавців.

Мисливці, які приїхали на Закарпаття, ділилися враженнями і схвальними відгуками про організацію свята. За їхніми словами, закарпатська ініціатива це чудова нагода поспілкуватися з однодумцями, поділитися досвідом та цікавими історіями й байками про мисливство. Колоритна спільнота мисливців у специфічному одязі стала окрасою свята і викликали неабияку цікавість як серед журналістів, так і серед тих, хто просто прийшов подивитися на дійство.

За словами начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги, Свято мисливців в області стане щорічним заходом. Його мета – розвиток мисливства та підтримка працівників мисливського господарства, а також національних звичаїв багатонаціонального населення Закарпаття.

uzhgorod.net.ua

 

30 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів