Дві всеукраїнські першості зі спортивного орієнтування пройшли на Закарпатті

Дві всеукраїнські першості зі спортивного орієнтування пройшли на Закарпатті
Це командний чемпіонат України серед юнаків та відкритий чемпіонат України серед школярів.

 

Результативно виступили у цих змаганнях вихованці мукачівського клубу спортивного орієнтування та радіопеленгації «Товариш», що тренуються під керівництвом Ніни Расчупкіної та Олександра Цепурдея.

Так, у чемпіонаті серед школярів, у категорії вихованців позашкільних закладів, переможцями на довгій дистанції (іі довжина варіювалася від 3 кілометрів у наймолодших – до 8 кілометрів у старшокласників ) стали учні мукачівської гімназії Ніна Цепурдей  (серед дівчат 2003 р.н.) та Владислав Цепурдей (серед хлопчиків 2005 року народження і молодших). На середній (удвічі коротшій) дистанції «срібло» виборов 12-річний Олег Пеприк з Ужгороду, а бронзовими призерами у своїх категоріях стали Ніна та Катерина Цепурдеї.

І нарешті у спринті, що проводився у мікрорайоні на ужгородському проспекті Свободи, чемпіонкою серед дівчат 2003 року народження стала Катерина Цепурдей, Ніна та Владислав Цепурдеї фінішували серед однолітків з другим часом, а третє місце серед молодших посів ужгородець Денис Кононов.

У юнацькому чемпіонаті, що проводився під егідою Мінмолодьспорту, віце-чемпіонами України стали Ніна, Катерина і Владислав Цепурдеї, а Катерина виборола ще й бронзову медаль на короткій дистанції.

Серед переможців змагань на окремих дистанціях були представники різних регіонів України: вінничани Катерина Дрелінська,  Олександр Кучерук і Анастасія Брус; Антоній Ліщук, Ольга Гупало і Тарас Мельник з Волині; киянки Анастасія Білякова і Кіра Корбут; калушани Катерина Якимечко, Артур Савчій та Юрій Лукач; Микола Сафонов та Іван Бєляєв з Житомира; луганчанка Поліна Котляр; полтавчани Стефанія Трощак, Юрій Корнієнко і  Михайло Піддубний; Олександра Мінаєва, Владислав Арбузов, Ольга Бовкун та Юрій Сердюк з Сум, черкащани Анастасія Зелена, Аліна Миронюк, Євген Бриндак і Ганна Ніконова; харків’яни Максим Скоморох і Валентин Красильніков та Денис Місник і Ілля Нагорний з Херсону.

У загальнокомандному заліку до трійки найуспішніших увійшли збірні Черкаської (тренери Юлія та Євген Чорні, і Тетяна Уфімцева), Полтавської (тренери Надія Сердюк, Григорій Семенюта і Неля Олійник) та Сумської областей (тренери Ніна Троян, Олег і Світлана Постельняки). Збірна Закарпаття – лише на 10 місці.

Марина Бобуська

 

30 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів