"Троянда Карпат" - вино, яке роблять лише на Закарпатті

"Троянда Карпат" - вино, яке роблять лише на Закарпатті
Сказати, що воно смачне – це все одно, що нічого не сказати!

 

Сам дуже не люблю, коли власне незнання видають за щось абсолютне, але сьогодні зіштовхнувся із українським напоєм, про який ніколи не чув, а смачнішого нічого не куштував.

А, оскільки, я таки багато подорожував  по Україні і багато чого куштував, гадаю, що з подібним напоєм не знайомі дуже багато моїх співвітчизників, вже не кажучи про закордонних гостей.

Окрасою Ужгорода є Ужгородський замок – це один з найдавніших та найдоглянутіших замків України, в якому навіть трава залишається зеленою до самісіньких морозів. І є в цьому замку, серед безлічі унікальних місць та експонатів дегустаційна зала, яка знаходиться у підвалі замку. Саме приміщення просякнуте старовиною, середньовіччям та історією, що в поєднанні із дбайливою рукою та смаком утворюють візуальний телепорт, здатний відправити вас на кількасот років, в часи кривавого та величного Середньовіччя.

Як і в будь-якій дегустаційній залі, у ній дегустують вино – 7 келихів вина, починаючи від найдешевшого і закінчуючи найдорожчим. У кожному келиху 40 грамів – вартість такої дегустації станом на 2016 рік – 65 гривень. Вінець цієї винної палітри - унікальне десертне вино – «Троянда Карпат» - вино, яке роблять лише на Закарпатті.  Сказати, що воно смачне – це все одно, що нічого не сказати – можна сміливо назвати його райською амброзією, божественним нектаром…  Можна вживати ще безліч епітетів, але найкраще – це просто скуштувати. Вартість пляшки вина в замку становить 360 гривень.

Саме вино "Троянда Карпат" виготовляється з винограду сорту Трамінер рожевий. Вино бурштинового кольору з тонами пелюсток чайної троянди та нотами витримки в ароматі. Смак повний, гармонійний, вишуканий. Вино витримується в дубовій тарі 2 роки.

Джерело: "Україна Туристична"

 

31 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів