Щорічний фестиваль духовної пісні зібрав понад 400 учасників

Щорічний фестиваль духовної пісні зібрав понад 400 учасників
28-29 липня в Хусті відбувся ХХІ Фестиваль духовної пісні, який організовує Мукачівська греко-католицька єпархія. Щороку масштабний співочий фест змінює місце проведення. За двадцятиліття Хуст приймав молодіжне дійство вже третій раз.

 

На цьогорічному фестивалі, який мав гасло "Велике бо вчинив мені Всемогутній, і святе Його ім'я", своє творчістю радували близько двох десятків колективів із парафій області - з Королева, Виноградова, Золотарева, Хуста, Онока, Іршави, Дравців, Криви, Дубрівки, Середнього, Нижніх Воріт, Боржавського та ін. Загалом організатори нарахували понад 400 офіційно зареєстрованих учасників. Впродовж двох днів у пообідній час прямо на центральній площі хустяни та гості міста мали змогу послухати духовні пісні у різноманітному виконанні - від класичного хорового співу, виступів із театральними елементами до читання репу тощо.

За словами одного з організаторів, голови молодіжної комісії Мукачівської греко-католицької єпархії, отця Василя Кузьми, в останні роки на фестивалі відмінили конкурс, аби уникнути образ та зайвого хвилювання.

Фестиваль складається не тільки з виконання духовних пісень, а має і пізнавальну та розважальну складові. Зокрема, у хустському парку  імені Героїв Майдану відбулися квест, руханки для школярів, розмова про Святе письмо як про GPS до Бога та молодіжна літургія.

uzhgorod.net.ua

 

31 липня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів