На Хустщині відкрили меморіальний знак священику Йосипу Завадяку

На Хустщині відкрили меморіальний знак священику Йосипу Завадяку
Світлі спогади - пам`ятний хрест.

 

29 липня біля села Рокосова, неподалік Красного поля, відбулось урочисте відкриття меморіалу пам'яті отця Йосифа Завадяка.

Пам'ятник освятили владика Ніл, помічний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, та владика Василій Тучапець, екзарх Харківський. Саме на цьому місці в грудні 1958 року було здійснено наїзд вантажівки (атентат) на відомого священика, який працював робітником на кар'єрі.

До ліквідації греко-католицької церкви отець Йосип Завадяк був настоятелем Боронявського монастиря. його переслідували угорський та радянський режими. Після звільнення із сталінських концтаборів продовжував підпільні богослужіння на Хустщині. Кажуть, що причиною замаху на життя о. Йосифа Завадяка могло стати імовірне висвячення його на підпільного єпископа. Від отриманих ран він помер того ж дня у хустській лікарні. Останки Йосипа Завадяка урочисто перенесені до Боронявського монастиря, де він служив.

Нині триває процес беатифікації Йосифа Завадяка поруч з іншими мучениками Мукачівської греко-католицької єпархії - Олександром Хірою, Петром Оросом, Іваном Маргітичем, Августином Волошиним.

uzhgorod.net.ua

Яким був духовний отець та чи була його смерть випадковістю – дивіться у сюжеті Тиса-1.

 

 

31 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів