Закарпатцям розповіли як не потрапити в трудове чи сексуальне рабство

Закарпатцям розповіли як не потрапити в трудове чи сексуальне рабство
Світ відзначав День протидії торгівлі людьми.

 

В центрі Ужгорода провели акцію, на якій організатори консультують, як себе вберегти від трудової чи сексуальної експлуатації.

Слухачів на локаціях не бракує. З впровадженням безвізу кожного цікавить безпека за кордоном. Найбільше українців потрапляють в халепу у країнах ЄС та в Російській Федерації.

За останніми даними, від торгівлі людьми постраждали більше 230-ти тисяч українців. Таким особам держава надає психологічну та матеріальну допомогу. Та нерідко жертвами стають і діти. У 2014-му в області таких було щонайменше двоє. Але не Європою єдиною. Всередині країни також стають жертвами експлуатації. Тому на акції присутні представники центру зайнятості, які розповідають про безпечне працевлаштування і в Україні.

Якщо ви все ж плануєте працювати за кордоном чи подорожувати, варто ретельно вивчити трудові агенції, – рекомендують спеціалісти. Повідомити близьким свої координати та не довірити свої документи постороннім. До того ж вичерпну інформацію щодо працевлаштування за кордоном можна отримати за номером безкоштовної гарячої лінії «527». Цей номер діє у випадку, якщо людина потрапила в трудове чи сексуальне рабство. Консультація безкоштовна та конфіденційна.

М-студіо

 

01 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів