Перевитрачання бюджетних коштів попередили державні аудитори Закарпаття

Перевитрачання бюджетних коштів попередили державні аудитори Закарпаття
Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області повідомило про виявлені порушення допущені комітетом з конкурсних торгів Обласного будинку дитини м. Свалява.

 

Нагадаємо, що раніше Громадська організація «Верховенство права» зверталась до правоохоронних та контролюючих органів, з метою проведення перевірок законності дій посадових осіб комітету з конкурсних торгів Обласного будинку дитини м. Свалява та відміни незаконних торгів із закупівлі молока.

В результаті перевірки документації конкурсних торгів та пропозицій учасників, було встановлено, що в аукціоні приймали три учасника: ФОП Пирога В.І., ФОП Гоблик Т.М. та ФОП Синевич П.П.

Аудиторами було встановлено, що пропозиція учасника ФОП Пирога В.І., була відхилена у зв’язку із відсутністю у тендерній пропозиції витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також копій 4-6 сторінок паспорту учасника.

Але як справедливо відмітили співробітники Держаудитслужби, на 4-6 сторінках паспорту учасника не було зазначено жодних даних, тому вони не надавалися замовнику, а витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не є обов'язковим для надання, тому що ця інформація відноситься до відкритих даних, які замовник торгів може отримати самостійно, про що нарешті і зазначається в Законі України «Про публічні закупівлі».

У зв'язку із цим, начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області Володимир Бойко, повідомив, що замовнику торгів було спрямовано рекомендацію усунути виявлені порушення шляхом розірвання договору та притягти винних осіб до відповідальності, що в кінці кінців і було зроблено, голові тендерного комітету оголошено догану, договір розірвано з ініціативи замовника, державі зекономлено більш ніж 180 тисяч гривень.

Нижче наводимо відповідь Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

 

Джерело: Верховенство права

 

01 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів