Робота лісівника – важка і відповідальна, тому й оплата має бути гідна

Робота лісівника – важка і відповідальна, тому й оплата має бути гідна
Останні дані відділу бухобліку, фінансів, економіки та звітності Закрапатського обласного управління лісомисливського господарства відмічають певну позитивну динаміку в економічному стані більшості працюючих лісівників.

 

Руку на пульсі гідної оплати праці в лісовій галузі тримає начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга.

«Професія лісівника – важка і відповідальна. І, до речі, одна з найважчих робітничих професій. На плечах лісівників лежить непроста місія - збереження лісу для майбутніх поколінь, його відновлення та раціональне використання. Аби галузь працювала стабільно, працівники мають отримувати гідну зарплатню. Адже головне, - це люди. Поступово, але вона зростає. Підвищуємо заробітну плату – підвищуємо рейтинг працівників лісової галузі в очах суспільства і до команди лісівників долучається все більше і більше охочих захистити «зелені легені» Карпат. Хоча можна свідчити про те, що стабільна робота команди лісівників Закарпаття протягом останніх років вже дала вагомі результати. На сьогоднішній день зарплата вийшла на найкращі показники за історію Незалежності України. Тільки за 1 півріччя поточного року середня заробітна плата одного штатного працівника на підприємствах управління складає 7287 грн, тобто ріст у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 2051 грн, або 39%. А порівнянні з 2015 роком збільшилася з 4154. Чого-чого, а чекати лісівники вміють, вони звикли до того, що результати їх роботи з'являються через багато років, тому що ліс - не пшеничне поле, він росте довго. Відтак і фахівці повинні бути, щоб ліс був під долглядом.» - наголосив Валерій Мурга.

У свою чергу заступник начальника бухобліку, фінансів, економіки та звітності ЗОУЛМГ Мар’яна Чоповдя каже, що рівень середньомісячної заробітної плати на підприємствах, підпорядкованих Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства росте стабільно. Передовиками з найбільшою середньомісячною заробітною платою залишаються ДП «Бергівське ЛГ» (13626 грн.)ДП «Виноградівське ЛГ» (10673 грн.), ДП «Міжгірське ЛГ» (9776 грн.), та ДП «Великобичківське ЛГ» (9561 грн.). Необхідно зазначити, що у поточному році зберігається тенденція до зростання середньомісячної заробітної плати, її середньомісячний рівень перевищує в майже в 4,3 раза рівень прожиткового мінімуму в Україні для працездатних осіб. Варто також зазначити, то у всіх держлісгоспах управління заробітна плата стабільно підвищується, а стан виплати зарплати на постійному контролі керівництва. Команда лісової та мисливської галузей штатних працівників в Закарпатті – понад 3000 чоловік.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

01 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів