Депутати Закарпаття просять Укрзалізницю невідкладно вирішити проблему дефіциту проїзних квитків

Депутати Закарпаття просять Укрзалізницю невідкладно вирішити проблему дефіциту проїзних квитків
У ході на третього пленарного засідання 7-ої сесії облради закарпатські обранці прийняли звернення на адресу Укрзалізниці щодо необхідності термінового вирішення питання дефіциту проїзних квитків на поїзди, які забезпечують пасажирське залізничне сполучення Закарпатської області з іншими регіонами України.

 

У документі сказано: «Закарпатська область – єдина в Україні знаходиться у центрі Європи і межує із чотирма країнами Євросоюзу – Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією, та є західними воротами нашої держави. Одним із основних стратегічних напрямів розвитку області є туристично-рекреаційна галузь, у результаті чого інтенсивними темпами здійснюється капітальна реконструкція існуючих та розбудова нових об’єктів туризму і транспортної інфраструктури.

Враховуючи, що понад 60 відсотків автомобільних доріг області пролягають у гірській місцевості, 55 відсотків – розташовані у безпосередній близькості до річок та проходять через 26 гірських перевалів, традиційно найбезпечнішим засобом сполучення залишається залізничний транспорт, який здатний забезпечити безперебійне пасажирське сполучення області з іншими регіонами країни та має важливе значення для соціально-економічного розвитку області.

Однак, упродовж останнього часу, незважаючи на збільшення Укрзалізницею кількості поїздів сполученням між містами області – м. Київ, існує постійний дефіцит проїзних квитків.

Найбільш гостро ця проблема постає у літній період, викликаючи справедливі нарікання жителів області, які не можуть придбати проїзні квитки до міст Київ та Одеса і у зворотному напрямку,  навіть завчасно.

Крім того, ускладнюється питання службових відряджень працівників обласних підприємств, установ та відомств до столиці України.

Така ситуація потребує негайного врегулювання через перегляд організації перевезень пасажирів залізничним транспортом та удосконалення системи реалізації проїзних квитків.

Ми, депутати обласної ради, з метою поліпшення якості пасажирських перевезень залізничним транспортом, зняття соціальної напруги серед населення та підвищення туристичної привабливості краю і держави в цілому, просимо вжити дієвих заходів із розв’язання проблеми дефіциту проїзних квитків на поїзди, які забезпечують пасажирське залізничне сполучення Закарпатської області з іншими регіонами України», - йдеться у зверненні.

Прес-служба Закарпатської облради

 

02 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів