Відгомін пригоди на озері, або Утопленик у Великих Берегах

Відгомін пригоди на озері, або Утопленик у Великих Берегах
Знайте: вода – це ще й велика біда...

 

На Закарпатті у липні вода дуже активно забирала людські життя, не хотілося б, щоби таким "ненажерою" став і серпень.

Нещодавно знову область облетіла неприємна вість – у сільській водоймі втопився чоловік. Тої недільної трагедії на озері у Великих Берегах могло б і не бути, якби відпочиваючі того вихідного дня сповна дотримувалися належних правил безпеки поводження на поверхні водяного дзеркала. Як відомо, тут воно забрало життя 44-річного мешканця міста Чоп, що на Ужгородщині. За словами правоохоронців, із берега він плигнув у водойму після того, як із друзями посидів на березі та добре причастився. На жаль, цей відпочинок для нашого гостя став останнім у житті. У понеділок тіло жителя Чопа само випливло на поверхню ставка. Тож пошукові зусилля еменесників уже не знадобилися.

Голова сільради Емерік Пешпекі зауважив, що у ці теплі дні на березі водойми дуже багато людей, дітей, осіб похилого віку у тому числі. Однак не всі вміють плавати, не завжди усвідомлюють, що вода – це не тільки прохолода, але й неабияка біда. Що ж саме спровокувало смерть позаминулої неділі у озері – на це запитання дасть відповідь судово-медична експертиза. Між іншим, із початку року на території Закарпаття це вже 17-й утопленик. Тільки за останній тиждень зафіксовано 7 подібних трагічних випадків, більшість з яких – на території сусідньої Мукачівщини, зокрема, у Н. Коропці, Визниці, Кленовці. Та, власне, у Мукачеві нещодавно у Латориці купався восьмирічний хлопчик, який плигнув у воду за м‘ячем і не виплив.

Слід сказати, що у В. Берегах часто трапляються подібні інциденти, але, за словами очільника місцевих рятувальників Анатолія Ланя, цьогоріч нещасних і прикрих трафунків тут було. Хоча за інформацією місцевих еменесників, прикра пригода ледь не сталася на річці Боржава у с. Верхні Ремети, де мало не втопилася мати з дитиною. Якби не випадкові відпочиваючі – бути біді. Побачивши, що хлопча захлинається, а мати неспроможна нічого вдіяти, вони кинулися у річку й простягнули малому руку допомоги.

Отже, серпень аж пече – до 34 градусів тепла. Усі виїхали на природу, де більше прохолоди. Але будьте обережні біля ставка, коло озера, на річці, на березі каналу, неподалік водойми, де завжди є спокуса покупатися. Знайте: вода – це ще й велика біда...

Гейза Берчені

 

02 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів