Мегафоторепортаж з перукарського "Свята Краси" у закарпатському Тячеві

Мегафоторепортаж з перукарського "Свята Краси" у закарпатському Тячеві
Коли людина приходить до перукаря, то вона хоче, щоб майстер зробив для неї таку зачіску, яка допоможе підкреслити її індивідуальність і природну красу.

 

Кваліфікований перукар відразу бачить,  що саме потрібно зробити з волоссям як підібрати відповідний колір та  оптимальну зачіску.

Новий образ, створений професіоналом,  здатний не тільки прикрасити людину, але й змінити її зсередини - додати щастя  та впевненості в житті. Саме тому вимоги до сучасного майстра перукарської справи  на сьогодні є дуже високими.

Перукар  повинен також  бути досвідченим у питаннях безпеки праці, володіти знаннями з матеріалознавства, хімії, санітарії та гігієни, знати закони колористики. просторової композиції та філософії. Важливим компонентом професійного портрета перукаря культура, доброзичливість, знання етики та психології.

Саме цьому і навчались тячівські випускники авторської школи  Людмили Зінченко, під керівництвом талановитого майстра перукарського мистецтва Світлани Немеш з села Колодне. Впродовж шести місяців дівчата здобували  ази перукарської майстерності та навиків у цій нелегкій, але такій востребуваній на сьогодні справі. 

І вже традиційно по завершенні навчання керівництво школи проводить конкурс на кращу модельну зачіску, який цьогоріч перетворився у справжнє "Свято Краси", що відбулося на площі Поштовій перед районним будинком культури. 

Окрім екзамену, який  складався з двох етапів: створення образу та усна відповідь, випускниці  демонстрували свої перші практичні навики у роботі, яка відтепер стане справою їх життя.  Для цього за кожною   перукаркою були закріплені  дівчата , яким вони робили зачіски.

Відтак у вишуканих сукнях моделі пройшлися по червоній доріжці перед  чисельними глядачами та вимогливим журі. Його очолила власник та засновниця авторської  школи  Людмила Зінченко - сертифікований суддя України на чемпіонатах з перукарського мистецтва , учасниця чемпіонатів світу, майстер «золоті руки», експерт. Хто як не вона знає всі тонкощі перукарства , чого вимагає і від своїх випускниць, які продовжать її справу і стануть кваліфікованими майстринями .

Відбір був нелегкий,  адже всі 15  випускниць дуже старалися втілити в образ всю фантазію й уміння.  Серед робіт було представлені такі зачіски:  плетиво у вигляді капелюха, у вигляді валика, з елементами войлока, у вигляді ракушки, у стилі "Інь-янь", "в сіточці", коса з елементами перлин,  тощо. Окрім того було оголошено народне голосування, де кожен бажаючий мав можливість віддати свій голос за найбільш вподобану роботу випускниць.

Таким чином за результатами оцінки журі перше місце було присуджено Діані Шваб за майстерно виконане плетиво у вигляді капелюха, друге місце посіла Валентина Орос - зачіска у стилі "Інь - Янь" з елементами стрічок та Діана Шимон,  коса з елементами перлин. А  от публіці найбільше сподобалась  модель із  вечірньою зачіскою з різними елементами,  яку зробила випускниця Оксана Канюка.

Свою майстерність і уже "набиту руку" продемонстрували глядачам і випускники тячівської школи перукарів минулих років, які були запрошені на свято і  залюбки поділилися своїм досвідом з молодими майстринями. Неперевершений образ сучасної нареченої створили Аліна Михалець та Діана Немеш, неординарні і захоплюючі:  "Літня романтика" - Віра Герич, Леся Бугай та Віта Роман,   "Чарівна леді" - Ніколетта Левренц ,  Діана Крічфалушій та Віталія Івасюк, "Юна володарка пітьми" - Діана Габор та Олеся Крічфалушій, "Пані в капелюсі" - Тамара Драгун та Мирослава Чопик.

У перерві між показами відбувся виступ учасників художньої самодіяльності  та конкурси, які підготували працівники районного будинку культури та аматори сцени.

По завершенню дійства випускниці та учасники свята отримали дипломи, подяки та відзнаки від керівництва школи перукарів й  організаторів свята. За активну громадську позицію,  волонтерську роботу,   участь в організації "Свята  Краси" та високий внесок у розвиток перукарського мистецтва  в Тячівському районі викладача перукарської справи , майстра-стиліста - візажиста Світлану Немеш   було нагороджено грамотою Тячівської райдержадміністрації. Оголосила відзнаку і вітання учасникам дійства від очільника району Василя Демянчука начальник відділу з питань внутрішньої політики апарату РДА Любов Немеш.

Завершилось свято символічним запуском кульок у небо та щирими побажаннями випускникам стати справжніми майстрами в галузі перукарського справи та індустрії краси.

Любов Немеш, прес-служба Тячівської РДА

 

03 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів