Обласний театр-новосел у місті над Тисою — без режисерів та артистів

Обласний театр-новосел у місті над Тисою — без режисерів та артистів
Останні практично всім складом залишилися у новоствореному Мукачівському міському театрі.

 

Ще в середині березня наш край облетіла новина, Закарпатський обласний театр драми та комедії з Мукачева переїде до Хуста і працюватиме у приміщенні Хустського районного будинку культури. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, фінансуватиметься театр і надалі з обласного бюджету, а от приміщення відремонтують коштами Хустської міської ради. Однак, виявилося, не все так просто, як здавалося на перший погляд.

Загалом процедуру передачі майна вдалося повністю завершити тільки наприкінці червня. Наразі проект реконструкції будинку культури у розробці і на це піде не один день. Про загальну вартість проекту міський голова Хуста Володимир Кащук говорити не береться, однак, стверджує, що реалізовано його буде у кілька етапів. Адже і приміщення будинку культури, і прилегла територія – в занедбаному стані. Крім того, треба збільшити сцену, як не відповідає нормам. Не кажучи вже про інше, зокрема, про акустику. Все це – питання часу і тому, коли саме проект реалізують, невідомо. Адже на нього, насамперед, чекає експертиза та тендерні процедури і лише потім – втілення в життя.

Інша проблема – кадри. Обласний театр в Хусті очікувано залишився без режисерів та артистів, які практично всім складом залишилися у новоствореному Мукачівському міському театрі. Тому наразі пошуками акторів займається безпосередньо новопризначений виконувач обов’язків директора театру Василь Снітар, який приступив до роботи 8 червня. Наразі оголошено конкурс на заміщення вакантних посад, зокрема артистів драми та комедії, художників, бутафорів, декораторів, звукорежисерів, режисерів-постановників тощо. Те, що у Хусті та районі таку кількість фахівців знайти буде практично неможливо, теж було очікувано. А необхідний ще і персонал технічний, і обслуговуючий та управлінський.

Попри те, Василь Снітар таки планує прем’єру вистави у Хусті на осінь. Однак, чи це буде сцена будинку культури, чи якась інша в місті, не знає.

Джерело: "М-студіо"

 

05 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів