Найпопулярніші туристичні маршрути Українськими Карпатами

Найпопулярніші туристичні маршрути Українськими Карпатами
Гід, методист Закарпатського обласного центру туризму Ростислав Глеба стверджує, що з року в рік все більше людей обирають саме гори, а саме Карпати.

 

Більше того, за послугами гіда чи провідника звертаються не лише закарпатці, а й туристи з Києва, Львова та інших українських міст, а також – зі Словаччини, Румунії, Литви.

– До нас звертаються, як новачки, які планують похід у гори вперше, так і туристи з досвідом. Зазвичай похід триває кілька днів, але все залежить від складності маршруту. Звісно, коли людина йде у гори вперше, ми намагаємося обирати зовсім нескладний шлях. Групи ж бувають різними: від кількох осіб до 15, – розповідає Ростивлав Глеба.

Найпопулярніші маршрути серед туристів – це Чорногірський хребет, Мараморош та Сидовецький хребет. Вже впевнені у собі туристи обирають трохи складніші маршрути, наприклад, Горгани.

– Вартість походу залежить від його тривалості, складності маршруту, пори року та кількості осіб. Якщо похід відбувається влітку, то в середньому вартість становитиме 800-1000 гривень за добу, – каже Ростислав.

Речниця Закарпатської служби порятунку Наталія Батир стверджує, що для того, аби туристи почували себе у горах безпечно, на Закарпатті існує 9 рятувальних пунктів у горах. Перед тим, як вирушати у похід, туристу потрібно зареєструватися у гірськово-пошуковому рятувальному відділенні. Такі відділення існують на популярних туристичних маршрутах. Наприклад, на Говерлі чи Пилипці.

Якщо ж поряд немає подібного пункту, турист може повідомити про свій маршрут власнику туристичної бази, де він зупинився або просто подзвонити рятувальникам. Подібна реєстрація – безкоштовна та добровільна. Однак рятувальники рекомендують реєструватися всім, хто йде у похід, а особливо – новачкам.

В свою чергу гід Ростислав Глеба запевняє, що свої походи з туристами реєструє майже завжди.

– У мене є контакти місцевих рятувальників, до яких я завжди можу звернутися по допомогу якщо вона буде потрібна. Однак майже завжди ми справляємося самі. Я намагаюся слідкувати за безпекою кожного туриста, у наших походах існують чіткі правила, тому якихось трагічних випадків, на щастя, не було. У нас завжди є з собою необхідна кількість медикаментів, бинтів, тому у разі чого ми зможемо надати першу медичну допомогу, –  додає пан Ростислав.

Також гід переконаний, що люди за останні кілька років стали більш свідомими і дбають про свою особисту безпеку.

Радимо також вам переглянути нашу публікацію з автором неймовірного відео про Карпати, після перегляду якого ви точно підете в гори.

Mukachevo.net, фото Dmitro Diachuck

 

05 серпня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів