Микола Гібалюк: Націлюємося на перемогу у двох чемпіонатах

Микола Гібалюк: Націлюємося на перемогу у двох чемпіонатах
5 серпня стартував чемпіонат Аматорської футбольної ліги України, участь у якому розпочав свої виступи й закарпатський футбольний клуб «Минай». Дебютував в АФЛУ минайський клуб на виїзді у матчі проти «Калуша» з Івано-Франківської області.

 

Ще напередодні цього поєдинку про те,  в якому стані підходять до старту в новому для себе чемпіонаті минайці та які цілі перед командою на сезон довідувався в головного тренера ФК «Минай» Миколи Гібалюка.

-    Миколо, після старту в в аматорській лізі  «Минай» і надалі гратиме в чемпіонаті Закарпаття?

-    Так, ми вирішили, що продовжимо участь у чемпіонаті області. Голова федерації футболу Закарпаття Іван Дуран та керівництво АФЛУ в разі накладок запевнили нас, що йтимуть нам на зустріч щодо можливого перенесення матчів. Тож ми вирішили грати на два фронти.

-    Які завдання стоять перед командою на цей сезон?

-    Наш президент Валерій Пересоляк – максималіст. Тож боротимемося за чемпіонство як у крайових змаганнях так і чемпіонаті серед аматорів. Для цього в нас є всі складові – хороший колектив, добрі умови, тому будемо йти до своєї мети.

-    У «Миная» достатній кадровий резерв для участі в двох чемпіонатах?

-    Ми досі працюємо в цій сфері, але гравці  з інших команд краю через певні причини відмовляються йти до нас. До прикладу, нещодавно запросили на перегляд кращого бомбардира новодавидківського ФК «Ф.Медвідя» 17 річного Михайла Лозинця. Однак, він відмовив нам, так як має дограти цей сезон в Н.Давидкові через певні зобов’язання перед керівництвом «Ф. Медвідя». Є хороший нападник і в складі виноградівського «Севлюша», та, звісно, до нас його не впустять. Щодо поповнень, то в літнє міжсезоння до складу нашої команди долучилися двоє гравців з ФК «Ужгород» - півзахисник Іван Ковач,воротар  Владислав Сидоренко та захисник Володимир Корнутяк, який грав за угорський «Нірбатор», а розташування клубу залишив воротар Юрій Погоріляк.  Ще в нас на перегляді двоє футболістів із-за кордону, один з яких виступав за молодіжний склад «Монако», грав також у Литві. В кадровому плані працюємо над тим, щоб у складі команди було якнайбільше місцевих вихованців.  Сподіваюся, що моїх гравців оминатимуть травми, бо в минулому сезоні в нас часто через це виконавці випадали.

-    Михайло Кополовець вже повністю відновився після травми?

-    Він ще не в оптимальній формі, але поступово додає й гадаю скоро повністю відновиться. Михайло працює в поті чола, бігає, старається – жодних претензій по самовіддачі до нього  не маю. Він просто зобов’язаний доводити своєю грою, що є лідер нашого колективу.

-    В першій частині сезону обласного чемпіонату в матчах за участю «Миная» були напружені матчі, окремі з яких завершилися гучними скандалами – виїзні зустрічі в Вільхівцях та Поляні. Що ж там реально трапилося?

-    До такої ситуації на мою думку дійшло через низьку кваліфікацію арбітрів та поведінку представників команд, які намагалися вплинути на дії суддівської бригади.

-    Чи не планує «Минай» у майбутньому відкривати свою дитячу футбольну школу?

-    Так. Вже є задуми, й буду звертатися до керівництва з таким проханням. Адже має бути певна піраміда – фундамент якої саме дитяча футбольна школа. 

-    Який футбол ти полюбляєш – атакувальний, від оборони,  чи власне підлаштовуєшся під конкретного суперника?

-    В мене своє бачення футболу – короткий пас, контроль м’яча не люблю вертикальний футбол з довгими виносами чи передачами  м’яча навмання, або ж в боротьбу. В чемпіонаті  ми,  здається, в двох матчах грали, підлаштовуючись під суперника, але потім знову ж взяли гру під свій контроль. 

-    В першому колі домашній матч «Миная» проти «Севлюша» став центральним поєдинком. Тоді ви вигравали після першої половини 3:0, а потім матч завершився внічию – 3:3…

-    Принципово не робив розбір цієї гри, гравці самі зрозуміли свої помилки. Хоча частина моєї вини також є, можливо, в роздягальні не зміг донести до хлопців, що не слід розслаблятися. Далі ж допустилися двох прикрих помилок  – після стандарту Дмитро Бабенко не зміг парирувати удар Юрія Чонки, а згодом наш оборонець Роберт Смокоровський  навмисно зіграв рукою й отримав другу жовту картку й команда залишилася в меншості. Згодом, навіть, і взагалі могли програти, а могли й перемогти в меншості, якби Владислав Микуляк реалізував свою нагоду.

-    Ти зовні схожий на іспанського тренера «Манчестер Сіті» Хосепа Гвардіолу, а чи подобається тобі його манера роботи?

-    Зачіскою трохи схожий – вже лисію від гри своїх підопічних (Авт: сміється). Мені більше імпонує тренерська методика Карло Анчелотті, подобається його підхід до гравців. Прочитав його авторську книгу, також читав книги і Хосепа Гвардіоли і Жозе Моурінью.

-    Який на твою думку рівень нашого футболу в порівнянні з іншими регіонами?

-    У нас дуже пристойний рівень футболу, є ряд хороших команд, але все ж радив би окремим керівникам команд більше коштів вкладати в розбудову інфраструктури – приводити до ладу футбольні поля, трибуни.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

P.S. Нагадаємо нашим читачам, що в стартовому матчі Аматорської ліги України «Минай» на виїзді зіграв унічию проти ФК «Калуш» - 2:2. Наступну зустріч закарпатці зіграють 13 серпня на ужгородському «Авангарді» проти команди «Рочин» (Соснівка).

 

07 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів