На вимаганні 1 тис дол хабара затримали начальника відділу митного поста "Вилок"

На вимаганні 1 тис дол хабара затримали начальника відділу митного поста "Вилок"
У вівторок, 8 серпня 2017 року, слідчими прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Національної поліції, у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України, задокументувано отримання начальником відділу митного поста «Вилок» однієї з частин чергової суми неправомірної вигоди – 400 дол США.

 

Посадовець вимагав від місцевого мешканця хабар 1 тис дол за сприяння у безперешкодному та неодноразовому переміщенні на митну територію України запчастин до транспортних засобів.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії спрямовані на документування протиправної діяльності.

Перевіряється причетність до вчинення даного злочину інших службових осіб митного посту та прикордонної служби задіяних у кримінальній оборудці.

Вирішується питання про затримання митника в порядку ст. 208 КПК України та оголошення йому підозри.

Довідково: за вчинення даного злочину митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

 

08 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів