Потік охочих навчатися в УжНУ не меншає

Потік охочих навчатися в УжНУ не меншає
Нині в Ужгородському національному університеті гаряча пора – триває вступна кампанія. На коридорах головного корпусу людно та гамірно, адже не вщухає потік тих, хто прийшов подати документи до університету.

 

Нагадаємо, що вступна кампанія в УжНУ розпочалася 12 липня і понад 18 тисяч абітурієнтів обрали саме наш виш для здобуття вищої освіти. Незмінним лідером за інтересом вступників залишається медичний факультет.

Саме його обрала жителька Мукачева Халіда Саламова: «Я обрала саме УжНУ, бо чула чимало позитивних відгуків. До сьогодні я вже закінчила Берегівський медичний коледж за напрямком акушерська справа, а в університеті хочу й надалі продовжувати розвиватися у цьому напрямку».  

Василь Вереш приїхав із Виноградівського району. Нині хлопець подає документи на два факультети, і планує навчатися одночасно на заочному та стаціонарному відділеннях: «Коли готувався до вступу, то не мав сумнівів і точно знав, куди подавати документи.  Для себе одним із напрямків обрав телекомунікацію та радіотехніку, дуже подобається робота з комп’ютерами, різноманітним програмним забезпеченням». 

Чимало абітурієнтів визначилися зі своїми бажаннями ще задовго до завершення навчання у школі. До їх числа входить ужгородка Таїсія Галушка. Дівчина розповідає, що обрала факультет суспільних наук понад рік тому і своєму бажанню не зрадила: «Загалом розглядали університети за трьома критеріями – наявність бажаної спеціальності, розташування вишу та ціна за навчання. Зупинили вибір на УжНУ, адже навчатися в чужому місті – це стрес. А в Ужгороді я – вдома, факультет обрала, та ще й ціна за навчання влаштовує».

Ужгородський національний університет також виявився цікавим для чималої кількості абітурієнтів з інших областей України. Зокрема Богдан Підвисоцький  приїхав подавати документи з Вінницької області. «Мені дуже подобається фізика, і я дізнався, що в цьому виші виховують хороших спеціалістів цієї галузі. Також привабливими є можливості, які дає навчання на цьому факультеті».

У свою чергу Ольга Нестерович приїхала подавати документи з Львівської області. Дівчина розповідає, що УжНУ був на п’ятому місці в її особистому рейтингу пріоритетності, але не поступився Одеському, Харківському та Львівському вишам: «Мені подобається цей університет, він престижний. Та й місто мені ваше до душі, таке мале, але дуже комфортне. Вирішила подати документи на факультет історії та міжнародних  відносин, адже саме там зможу продовжити вивчати історію, а також удосконалювати знання з іноземної мови».

Нам залишається тільки привітати тих, хто вже зарахований до списку студентів, та нагадати іншим, що вступна кампанія ще не завершилася і у вас ще є можливість стати студентами УжНУ, у тому числі – під час другої хвилі вступу до університету.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Фото Вероніки Кобаль

 

09 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів