Серпневі барви Ужгорода вражають своїм розмаїттям

Серпневі барви Ужгорода вражають своїм розмаїттям
Попри регулярні штормові попередження та аномальну спеку Ужгород продовжує квітнути десятками кольорів і тисячами квітів міських клумб.

 

Весняно-літній період в обласному центрі Закарпаття ознаменувався цвітінням на міських квітниках 22 тисяч квіточок. Серед них кілька видів яскравих чорнобривців, пеларгонії, різнобарвні бегонії, петунії, благородні канни, ніжний агератум, сальвії, антірінум, жоржини, ротики, сульфінії, троянди та інші види.

Квіти прикрашають транспортні «кола», роздільні смуги, сквери і парки, площі і вулиці, а ще стіни і будинки. Їх можна побачити як безпосередньо у ґрунті, так і у вазонах, горщиках, тумбах… Клумби, як і міські газони, регулярно приводять до ладу, рятуючи від спеки та бур′янів.

А ще не так давно Ужгород буяв барвами гортензій.

На превеликий жаль, не всі люди цінують і бережуть ужгородські квітники. Свого часу були викрадені більшість висаджених кущів троянд та тюльпанів. «Любителі» квітів продавали їх потім на всіх міських ринках. Не так давно вандали понищили підвісні горщики із різнокольоровими геранями біля альпінарію. Замість викрадених рослин співробітники підприємства «УжАгромікс» висадили на клумби кілька тисяч нових квіточок.

Природа нагородила Ужгород неповторним багатством флори. Кожен сезон дарує нам можливість насолоджуватися унікальними рослинами, подивитися на які приїжджають тисячі туристів з різних міст України та закордоння. Сакури, магнолії, тюльпанові дерева, софори, японська яйва, павловнії, екзотичні фруктові дерева та десятки тисяч квітів складають казковий ужгородський вінок – візитівку Закарпаття.

І так символічно, що Ужгород практично цілий рік нагадує вишуканий сад, адже попри погодні умови місто квітне усіма барвами природи. Бережімо та примножуймо цю красу!

uzhgorod.net.ua

 

09 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів