Ужгород прийматиме перший міжнародний чемпіонат кінологів

Ужгород прийматиме перший міжнародний чемпіонат кінологів
26-29 вересня 2017 року Ужгород та Ужгородщина прийматиме І міжнародний відкритий чемпіонат багатоборства кінологів.

 

Таку грандіозну подію анонсували сьогодні на прес-конференції начальник поліції Закарпаття Роман Стефанишин та керівник кінологічного центру ГУ НП в Закарпатській області Олександр Лазар.

Олександр Лазар розповів, що в цьогорічних змаганнях братимуть участь команди Національної поліції України, Нацгвардії та команди Державної прикордонної служби.

«Крім команд з України, на чемпіонаті будуть представники з Молдови, Білорусії, Польщі, Словаччини, Чехії, Румунії та Угорщини. З Чеської республіки приїде аж дві команди, одна представлятиме поліцію загалом, інша – Край Височина, який співпрацює із Закарпаттям за багатьма міжнародними програмами», – повідомив Олександр Лазар.

Урочисте відкриття та нагородження переможців змагань відбудуться в Ужгороді на площі Народній. Конкурсні ж етапи пройдуть в Ужгородському районі в селі Кам’яниця. Кращі команди України згодом сформують національну збірну, яка представлятиме правоохоронців-кінологів на подібних міжнародних змаганнях в інших країнах.

За правилами, від одного кінологічного центру буде по одному кінологу з собакою. На Закарпатті функціонують два повноцінні кінологічні центри – в Ужгороді та Мукачеві, а також працюють кінологи зі своїми вихованцями у Міжгір′ї, Виноградові та Хусті. Відтак нашу область представлять три учасники – двоє від кінологічних центрів та один від збірної районів.

«Закарпатський кінологічний центр вважається одним із найкращих в Україні. Тут наразі перебуває 33 службові собаки. Життєдіяльність тварин в Ужгороді, Мукачеві, Міжгірському, Виноградівскому та Хустському районах забезпечується на високому рівні. Колектив кінологів ГУ НП – хороший, і тому Закарпаття розраховує на високі результати», – наголосив Роман Стефанишин.

Дійсно, вихованці закарпатських кінологів допомагають як на Закарпатті, так і у зоні проведення АТО на Донбасі, де несуть службу на блок-постах та у населених пунктах. Окрім того, багато злочинів у краї розкривають з допомогою чотирилапих професіоналів. Зокрема, учора службовий пес подолав 2,5 кілометри від вулиці Грушевської до с. Минай, ведучи слід зловмисників, які пограбували магазин. У підсумку, були виявлені і грабіжники, і викрадені речі.

Роман Стефанишин нагадав, що минулого року Закарпаття приймало у себе Перший чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів. Тоді в Мукачеві три дні змагалися 29 найкращих кінологів поліції, прикордонної та пенітенціарної служб зі всієї країни. Цього ж року Закарпатська область готова вже до міжнародних змагань.

uzhgorod.net.ua

 

10 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів