Танцювальний колектив з Канади виступив в Ужгороді

Танцювальний колектив з Канади виступив в Ужгороді
Один раз на п’ять років колектив танцювальної школи «Барвінок» із Торонто (Канада) приїздить до України чи Європи. Цьогоріч українська діаспора відвідала фестивалі у Словенії та Ужгорщині, а 10 серпня виступила й на сцені Закарпатського муздрамтеатру в Ужгороді.

 

За словами художнього керівника школи Федора Даниляка, поїздка  присвячена 50-річчю танцювальної школи «Барвінок». «Школа танцю утворилася при церкві Святої Богородиці в Торонто. Наразі школа нараховує 450 учнів віком від 5 до 30 років. Це одна з найбільших танцювальних шкіл у північній Америці», - коментує Федір Даниляк, який вже 20 років очолює школу. Йому допомагають 22 вчителі танцю.В Ужгороді показали народні танці, крім них школа вчить танці різних народів – танго, вальс, сальсу, ча-ча-ча тощо.

«Ми стараємося виховувати дітей в українському національному дусі. Головна мета української діаспори розвивати культуру і мистецтво, щоб не забути, зберегти своє національне я. У нас танцюють українці й діти зі змішаних шлюбів.  Дуже багато сімей дорожать тим, що їх діти вчаться в цій школі», – каже Федір Даниляк, який родом із Рогатинщини.

Художній керівник формує поїздку, спираючись на знайомих, які могли б допомогти на місцях. В Ужгороді йому допоміг керівник оркестру народний інструментів танцювального гурту «Писанка» Юрій Керецмен, із яким разом вчилися в Київському інституті культури.

Після теплого прийому  й овацій публіки в Ужгороді танцювальний колектив виступить у Львові, Рівному та Києві.

uzhgorod.net.ua

 

11 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів